8 dingen die je oudere zus je nooit zal vertellen

Vrije tijd door Annelot

Het is niet altijd even gemakkelijk om de jongste van het gezin te zijn. Je had vast vaak het gevoel dat je helemaal niets te zeggen had en dat jouw oudere zus jou gewoon mocht rond commanderen. Maar heb je het wel eens van de andere kant bekeken? Je oudere zus had namelijk ook een heleboel dingen waar zij tegenaan liep. Deze dingen heeft ze je nooit verteld, maar moet je wel echt weten.

1. Ze kreeg altijd te horen dat ze zich moest gedragen als oudere zus.

Ze moest jouw geklier vaak negeren en erboven staan, terwijl ze zich het liefst wilde verdedigen. Ze moest zich dus echt altijd verantwoordelijk opstellen.

2. Ze heeft ook veel van jou geleerd.

Natuurlijk deed ze vroeger alles aan jou voor, maar ze hebt ook een heleboel van jou geleerd. Zoals bijvoorbeeld geduldig zijn. Dat heeft ze volledig aan jou te danken, want altijd moest ze wachten tot jij iets kon of begreep voordat ze het samen met je kon doen.

3. Ze lijkt onwijs veel op jullie moeder.

Omdat ze de oudste was en vaak op je moest passen, was ze vaak ook aan het ‘moederen’. Ze moest nou eenmaal gedeeltelijk de taken van jullie moeder overnemen als zij er niet was. Jij schreeuwde dan vast altijd uit volle borst: ‘Je bent mijn moeder niet!’. Nee, dat klopt. Maar ze lijkt er wel verdomde veel op, ook al wil ze dat niet toegeven.

4. Ze kwam vaak voor je op.

Omdat jij nog niet altijd zo goed kon uitleggen hoe je je voelde, snapten jullie ouders ook niet altijd wat er in je hoofd omging. Gelukkig wist je zus dat altijd wel en dat probeerde ze dan ook uit te leggen aan jullie ouders.

5. Soms was ze net zo clueless als jij.

Ze deed misschien net alsof ze alles zo goed wist, maar op sommige momenten wist ze dus ook écht niet wat ze moest doen of zeggen.

6. Ze zal er altijd zijn om je te helpen.

Ze zal het niet snel toegeven, maar ze zal er altijd zijn om je uit ongewenste situaties te redden. En ze zal jouw problemen proberen op te lossen alsof het die van haar zijn.

7. Ze maakte zich zorgen om je toen je voor het eerst begon te daten.

Jouw oudere zus gaf jou waarschijnlijk advies over jongens en was blij voor je als je er eentje aan de haak had geslagen, maar stiekem maakte ze zich best wel zorgen om je. Ze wilde niet dat hij jou pijn zou doen door de stomme dingen te doen die jongens van die leeftijd zo vaak doen. Toch liet ze het allemaal gebeuren omdat ze wist dat je deze lessen zelf moest leren.

8. Ze is belachelijk trots op je!

Meer dan ze ooit zal toegeven.

Bron, bron, bron