Waarom je meer zou moeten lachen

Vrije tijd door Annelot

Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd, toch? En dit zeggen ze niet voor niets. Lachen is namelijk heel erg goed voor je. Of dat nou een schaterlach of een glimlach is, we zouden het veel vaker moeten doen. Lees hier waarom.

1. Het is gezond
Onderzoekers van de Universiteit van Zuid-Californië ontdekten dat lachen heel gezond is. Dat komt omdat de hoeveelheid stresshormonen in je lichaam flink daalt en het immuunsysteem beter gaat werken als je lacht.

2. Het maakt je aantrekkelijk
We koppelen lachen in ons hoofd automatisch aan positiviteit en daarom voelen we ons automatisch aangetrokken tot iemand die lacht. En zeg nou zelf, een lachend persoon is toch veel mooier dan een chagrijn?

3. Lachen maakt gelukkig
Tijdens het lachen maken je hersenen het stofje endorfine aan dat ons een gelukkig gevoel geeft.

4. Het vermindert stress
Als je aan het lachen bent, ontspannen je spieren waardoor het gevoel van stress afneemt.

5. Je traint je buikspieren
Heb je weleens de slappe lach? Dan ken je vast het gevoel wel dat je ervan krijgt in je buikspieren. Een potje hard lachen telt dus gewoon als workout! Als dat geen goede reden is om vaker te lachen, weten wij het ook niet meer.

6. Het werkt als pijnstiller
Lachen werkt perfect als natuurlijke pijnstiller. Die endorfine waar we het net al over hadden, zorgt namelijk niet alleen voor een geluksgevoel, maar werkt ook pijnstillend. Daarnaast word je door te lachen afgeleid en denk je even niet aan je pijn.

Bron, bron, bron, bron