9 mascara fouten die iedereen maakt

Gezicht door Itske

Als een vrolijke vlinder wapperen jouw wimpers dagelijks langs de mascaraborstel om ze van een lekker, donker tintje te voor zien. Inmiddels mag jij jezelf wel ervaringsdeskundige op dit gebied noemen en weet je precies hoe je jouw wimpers tot perfectie moet boetseren met het zwarte goedje. Het heeft wat voet in aarde, maar dan heb je ook wat. Maar blijkbaar kan het nog beter, want je maakt fouten die iedereen maakt. Dit zijn de meest gemaakten.

1. Het borsteltje 3.874 keer in de flacon pompen. Denk aan al die lucht die erbij komt kijken. Al die lucht die de mascara uitdroogt.

2. Er zit een uiterste houdbaarheidsdatum aan mascara, maar veel vrouwen negeren die. Ze gebruiken hun mascara veel te lang door en wekken het soms zelfs weer tot leven met bijvoorbeeld een druppeltje serum.

3. Begin jij meestal met je bovenste wimpers, en heb je vaak mascara afdrukken boven je ogen? Begin dan met je onderste wimpers. Zo voorkom je dat je met je natte wimpers omhoog kijkt en afdrukken maakt onder je wenkbrauw.

4. Gebruik jij een wimperkruller? Doe dit dan vóór je mascara opbrengt! Als je je wimperkruller gebruikt nadat je mascara hebt aangebracht heb je kans dat je je wimpers er uittrekt.

5. Laat jij je mascara soms een nachtje zitten? Dat is eigenlijk niet zo verstandig... Om je wimpers in optimale conditie te houden moet je echt elke avond je make-up er af halen.

6. Niemand wordt gelukkig van klonterige of te dikke wimpers. Toch gebruikt bijna iedereen te veel mascara. Om dit te voorkomen moet je eerst je borsteltje afvegen voor je het aanbrengt.

7. Door een zigzaggende beweging te maken verdeel je je mascara beter over je wimpers en wordt de gehele wimper van begin tot eind bedekt met een laagje mascara.

8. Denk je aan één laagje genoeg te hebben? Not! Je creëert het beste effect met drie tot vijf laagjes.

9. Uitgeschoten? Wacht dan even tot het opgedroogd is en veeg het dan pas weg. Op die manier wordt het niet een grote veeg.

Bron, bron, bron, bron, bron, bron