Dit is de beste plek in Nederland om te wonen

Vrije tijd door Noortje

We zijn meestal niet echt te spreken over het weer in Nederland. Wind, kou, regen... Onze lente lijkt twee weken te duren, de zomer slaan we meestal over en zelfs een mooie, sneeuwachtige winter zit er de laatste jaren niet meer in (met uitzondering van Koningsdag). In ons landje lijkt het dan ook altijd wel herfst. Toch zijn er een aantal plekken in Nederland die nét iets beter zijn dan de rest. Wij zochten uit in welke plaatsen je het minst vaak een paraplu hoeft mee te nemen, het vaakst een zonnebril op je neus kunt zetten en het vaakst je panty uit kunt laten.


Droogst
De droogste gebieden van Nederland zijn Noord-Limburg en Oost-Brabant. Ook de stad Nijmegen is gemiddeld wat droger dan de rest van Nederland. Gebieden waar je zeker niet moet gaan wonen als je een hekel hebt aan regen zijn plekken bij de Utrechtse Heuvelrug, De Veluwe, de Hondsrug en de Vaalserberg. In deze gebieden valt de meeste regen.


Warmst
In het binnenland is het klimaat wat extremer dan aan de kust. Zo kan het in een plaats in het oosten van Nederland zo meer dan vijf graden warmer zijn dan in het westen. Als je in het noorden van Limburg woont heb je weer het meest geluk. Hier komen gemiddeld de warmste temperaturen voor. Kanttekening: hier komen ook de koudste temperaturen voor. Maar hierdoor heb je iéts meer kans op een witte kerst.


Zon
Een extra zonnetje zo nu en dan is ook geen overbodige luxe in Nederland. Voor de meeste zonuren moet je dan weer niet in Limburg zijn. Aan de westkust en op de westerse Waddeneilanden schijnt de zon het meest. De westkust heeft gemiddeld zo'n 1750 zonuren per jaar, terwijl het oosten er maar 1500 heeft. Zandvoort, here we come!

Ben jij een lucky girl en woon je in een van deze gebieden?

Bron, bron, bron, bron