8 dingen die we kunnen leren van gelukkige landen

Vrije tijd door Itske

In Nederland zijn wij behoorlijk gelukkig. Al klagen we maar wat graag over het weer en over kleine dingetjes waar je alleen maar over klaagt als je écht niks anders hebt om je druk over te maken. Maar we kunnen nog een heleboel leren van andere landen. Zo ook deze acht punten.

1. Scandinaviërs zijn ervan overtuigd dat je gelukkiger wordt als je goed voor het milieu zorgt.
2. Je moet gul zijn, vinden de Vietnamezen. Ze verdienen hier bijna niks, maar toch is dit land het vijfde gelukkigste land op de wereld. Het helpen van anderen geeft jouw geluk ook een boost.

4. Zie je het voor je: vijf kinderwagens op een rij (met kinderen erin) buiten de supermarkt. In Denemarken doen ze het en niemand die over denkt om de kinderwagens mee te nemen. Een beetje vertrouwen in de medemens helpt bij het gelukkiger voelen. Dat moet je ook maar durven.
5. Het geheim voor geluk in Fiji zijn de grote gezinnen. De kinderen kunnen met elkaar spelen en van elkaar leren. Daar worden ze gelukkiger van.

6. De zorgverzekering in Canada wordt voor een groot deel door de staat betaald. Geen zorgen meer over die torenhoge tandartsrekening die je drie dagen voor je loon moet betalen. Dat geeft een hoop rust en blijkbaar word je daar een gelukkiger mens van.
7. Hoewel je vroeger waarschijnlijk met je hakken in het zand naar school ging, draagt scholing wel degelijk bij aan je geluk. Een goed voorbeeld hiervan is Zwitserland dat investeert in het beste onderwijs. Het zorgt wel voor meer stress, maar betaalt zich terug in gelukkige mensen.

Bron, bron, bron, bron, bron, bron