Heftig: de waarheid achter Peter Pan

Vrije tijd door Noortje

Na het zien van de film Peter Pan fantaseerde je er vast op los dat jij ook op een avond door Tinkerbell zou worden bestrooid met sterrenstof en zo achter Peter Pan uit het raam zou vliegen naar Neverland... Geweldig! Het zoetsappige sprookje maakte je in ieder geval alleen maar blij. Toch zijn er een aantal theorieën over het verhaal waarvan wij blij zijn dat we hier vroeger niets vanaf wisten. Als deze verhalen echt achter het sprookje zitten, huilen wij onszelf in ieder geval in slaap vannacht.


1. Peter Pan vermoord kinderen
Volgens een theorie zou Peter Pan de 'slimme jongens' vermoorden wanneer ze opgroeiden. Dit is niet afgeleid uit de film, maar uit het iets meer lugubere boek, waar letterlijk in staat: “Wanneer de Slimme Jongens op lijken te groeien, wat tegen de regels is, dunt Peter ze uit." Hmm.. Doe maar niet, Peter.

2. Peter Pan is pedofiel
Een andere theorie zegt dat Peter Pan pedofiel is. Peter groeit dan wel nooit lichamelijk op, maar psychisch wel degelijk. Hij zou daarom eigenlijk een flink bejaarde man zijn die verliefd wordt op de jonge Wendy. Daarbij komt dat de schrijver van het boek ook een berucht pedofiel bleek te zijn. Er wordt daarom gedacht dat de schrijver zijn eigen gedachten in Peter Pan heeft verwerkt. Bah...3. Peter Pan gaat over stervende kinderen
De theorie waar we eigenlijk het meest verdrietig van worden: Peter Pan is een engel die gestorven kindjes meeneemt naar de hemel; Neverland. Niets sterrenstof waar je van kunt vliegen. Gewoon een metafoor van naar de hemel gaan. Childhood ruined.

4. Kapitein Haak is geen slechterik
Aansluitend op de andere Peter-Pan-is-een-psychopaat theorieën: Kapitein Haak is geen piraat, maar een kapitein op een schip. Hij probeert het zieke plan van Peter Pan, om alle kinderen op aarde mee te nemen naar Neverland en ze te vermoorden, te stoppen. Huh? We snappen er niks meer van.Bron, bron, bron, bron, bron