De aller mooiste reisvideos

Reizen door Noortje

Reizen is geweldig. Hoe verder en langer, hoe beter. Helaas zit zo'n reis er lang niet altijd in. Gelukkig zijn er reizigers met een groot talent voor het maken van video's die zo mooi zijn dat je bijna het gevoel krijgt dat je zelf op reis bent. Vrouwen.nl selecteerde de aller mooiste, meest inspirerende en kippenvel-opwekkende reisvideo's. Geniet mee!


De eerste video is opgenomen in het prachtige Sri Lanka. De maker besloot in 2014 al zijn banen op te zeggen, met zijn vriendin te trouwen en te verkassen naar Sri Lanka. Dit resulteerde in één van de mooiste reisvideo's die je ooit hebt gezien. Naast de prachtige beelden van het land, is de montage en het geluid in de video zo mooi op elkaar afgestemd, dat je geen seconde je ogen van het scherm af haalt.


Een hele korte doch inspirerende video. De video neemt je in anderhalve minuut mee over de wereld en laat op een hele vette manier zien hoe veel diversiteit we hebben op ons planeetje: van woestijnen tot drukke steden.


Misschien kende je deze al wel, maar het is geen straf om deze inspirerende video nog een keer te zien. In de video is een man te zien uit Duitsland die op een dag besloot op door China te reizen. Niet heel uniek natuurlijk. Tot je weet met welk vervoersmiddel hij dit deed. Hij heeft de hele reis namelijk te voet afgelegd. En zonder scheerapparaat. Zie hier van een jaartje wandelen door China met iemands uiterlijk kan doen. Heel gaaf!


'S werelds beste selfie. Gemaakt door een man die in 600 dagen de hele wereld over heeft gereisd en in een rondje van 360 graden laat zien. Heel vrolijk en jaloersmakend.


De laatste video is ook een héle mooie. Dit is meer dan alleen een reisvideo, omdat deze video ook echt een boodschap mee geeft. De video laat zien dat reizen meer is dan plekken zien, maar dat het gaat om ervaringen op doen, culturen leren kennen en mensen ontmoeten.

Heb jij na het zien van deze video's ook een onbedwingbare drang om in het eerst volgende vliegtuig naar maakt-niet-uit-waar te stappen?