Mishandel niet per ongeluk dieren tijdens je vakantie

Reizen door Itske

Op de foto met een babytijgertje of zwemmen met dolfijnen. We zouden het allemaal wel willen doen, maar het is niet goed voor de dieren. Ze zitten vaak in veel te kleine verblijven of er wordt niet goed voor ze gezorgd.

Een selfie met een babytijgertje lijkt heel erg onschuldig, maar dit is het absoluut niet. Deze tijgers zijn vaak speciaal gefokt voor het maken van de foto’s. Daarnaast worden ze ook nog eens in veel te kleine kooitjes gehouden. Vet zielig dus.

Dolfijnen lijken gelukkig zolang ze kunnen zwemmen, maar dit horen ze natuurlijk in de oceaan te kunnen doen. Niet tussen de toeristen die met hen willen zwemmen. Door het zwemmen met toeristen lopen de dieren vaak pijnlijke ziektes op waardoor ze eerder overlijden dan dolfijnen in de oceaan.

Ook het maken van een ritje op de rug van een olifant is geen pretje voor het dier. De olifanten worden vaak geprikt door puntige stokken om te blijven lopen. Ook worden de olifanten vaak geslagen door de verzorgers.

Het is natuurlijk niet zo dat je niks meer kan doen met dieren op vakantie. Er blijven nog genoeg diervriendelijke opties over. Je kunt bijvoorbeeld dolfijnen gaan spotten in de oceaan of naar een diervrij-circus gaan. Er blijft dus nog genoeg over.

Bron, bron, bron, bron, bron, bron