Alleen op reis is goed voor je

Reizen door Itske

Iedereen is toch dol op reizen?! Het liefst zo ver en zo lang mogelijk. Voordat je aan je vervolgopleiding begint of voordat je het bedrijfsleven induikt wil je nog even genieten van de vrijheid. Wat is er op zo'n moment beter dan op reis gaan? Maar wie gaat er dan met je mee? Nou gewoon, niemand! Jij gaat lekker in je uppie. Alleen reizen schijnt namelijk hartstikke goed voor je te zijn.

1. Je kunt helemaal tot jezelf komen als je alleen op reis gaat. Je hoeft alleen maar met jezelf bezig te zijn en met niemand rekening te houden.
2. Reizen gaat niet altijd samen met luxe. Je komt er achter dat je eigenlijk helemaal niet zoveel nodig hebt in je leven als je alleen reist.

3. Tijdens het reizen ontdek je allemaal nieuwe dingen. Je zintuigen worden op en top geprikkeld. Dat merk je nog meer als je niet wordt afgeleid door anderen.
4. Alleen reizen maakt je socialer. Als je alleen bent, maak je namelijk sneller contact met andere mensen.

5. Doordat je alleen bent, moet je ook zelf de keuzes maken over waar je heen gaat of wat je gaat doen. Je wordt er een stuk zelfstandiger van.
6. In oosterse landen leer je goed onderhandelen. Op marktjes hebben ze vaak geen vaste prijzen. Hoe lager de prijs, hoe beter voor je portemonnee. Wanneer je niemand naast je hebt staan om je eventueel voor te hoeven schamen, durf je veel verder te gaan in de onderhandeling.

Probeer het eens!

Bron, bron, bron, bron, bron, bron