De leukste (en slechtste) 1 april-grappen op een rijtje

Vrije tijd door Annelot

Het was je vast niet ontgaan dat het vandaag 1 april is. En dat betekent heel veel grappen waar we met open ogen intrappen, maar ook heel veel slechte waar we helemaal niets van geloven. Ook bedrijven gaan massaal los met 1 april-grappen op social media. Omdat je deze echt niet wilt missen en om je te laten zien waar je allemaal bent ingetrap, zetten we ze voor je op een rij.

De grappenmakers konden dit jaar duidelijk niet wachten, want een week geleden kwam Ola al met het nieuws dat ze zouden stoppen met Raketijsjes. Iedereen was in paniek, maar gelukkig werd al binnen een paar uur duidelijk dat het om een 1 april-grap ging. Iets met timing.

HEMA kondigde dit jaar op Facebook de tompouce-deodorant aan. Ja, waarom niet? Best een lekker geurtje en ook een stuk beter dan een rookworst-variant. Als je het wilde proberen, kon je iemand in het bericht taggen en samen kon je kans maken op zo’n deodorant. Er zijn flink wat mensen ingetrapt, maar toch werd al snel duidelijk dat het een 1 april-grap was.

Ook Mediamarkt kwam met een 1 april-grap. Eentje die waarschijnlijk niemand geloofde, maar die wel hilarisch was. Ze kwamen namelijk met een apparaat waarmee je kinderen kunt chippen zodat je ze nooit meer kwijtraakt. Het product was meteen al ‘tijdelijk niet op voorraad’ wat het nog extra verdacht maakte.

We gingen helemaal uit onze plaat toen Body&Fit met ‘afslankwijn’ kwam. Hoe geweldig zou het zijn om met slechts twee glazen wijn per dag af te vallen? Ook hoopten dat hij in de Healthbox zou zitten, gezien Body&Fit en de Healthbox vaak samenwerkingen hebben en wij elke maand de Healthbox ontvangen. Helaas is dit natuurlijk veel te mooi om waar te zijn en bleek het om een 1 april-grap te gaan.

Ons zusje Girlscene schreef hier gisteren al een artikel over en zij hielden sterk rekening met een 1 april-grap. Er kwam een persbericht binnen van het liftenbedrijf Mitsubishi Elevator dat aankondigde dat Nederlandse liften binnenkort allemaal een ingebouwde wc krijgen. Vanwege de kans op aardbevingen. Yeah right, die heb je in Nederland ook zo vaak! Duidelijk gevalletje van te ver gezocht dit!

Op Vrouwen.nl schreven wij vandaag een artikel over het Schoenenmerk Xsensible. Volgens het merk zou er een nieuwe trend naar Nederland komen, namelijk de onmogelijke Japanse Ippon-ba geta sandalen, waar je nog niet dood mee gevonden wilt worden. Of er misschien wel zo hard vanaf valt dat dat toch gebeurt. Hoe dan ook, ze zouden vanaf 1 mei verkrijgbaar zijn en je kon ze zelfs bij ons winnen. Wij wisten natuurlijk allang dat het om een 1 april-grap ging, maar dat gold niet voor jullie. Er waren namelijk best wat deelnemers. HA! Ondanks dat het een grap is, gaan we samen met Xsensible toch twee winnaars kiezen die een paar sneakers krijgen die geinspireerd zijn op de gekke sandalen en daardoor je houding verbeteren. Leuk toch? De winnaars krijgen persoonlijk bericht.

Natuurlijk konden we zelf niet achterblijven en hebben we een (vonden we zelf) hilarische grap bedacht. Een artikel over Apple die met Macbooks met touchscreen zou komen leek ons wel wat. En een filmpje om het te showen maakte dat toch extra geloofwaardig? Vonden wij wel! Helaas geloofde niet iedereen het. Maar we hebben er zelf heel hard om gelachen en dat is ook wat waard. Volgend jaar beter!

Bron, bron, bron, bron