Zo maak je je gekrompen shirt weer groter

Mode & trends door Mariëlle

Het gebeurt ons allemaal weleens: je propt je vuile was in de wasmachine, denkt dat het alleen maar sokken en onderbroeken zijn die je met al het gemak op 60 graden kunt wassen, je pakt de wasmachine later weer uit en verrek, je lievelingsshirt zit erin! Nooo, fyl! Heb je nou je lievelingsshirt op 60 graden gewassen? Zou hij nog passen. Eigenlijk hoef je je die vraag niet meer te stellen, want de krimprandjes bij de mouwen verraden het antwoord al. Maar geen nood! Want vanaf vandaag huil je niet meer zo hard als jou zoiets overkomt. Vanaf vandaag weet je hoe je dit probleem weer de wereld uit kunt helpen. En wel met de volgende stappen:

1. Vul twee teiltjes met warm water en voeg aan één van de teiltjes een flinke scheut baby shampoo toe.

2. Leg het shirt op het met baby shampoo gemengde water en laat het op eigen houtje naar de bodem zinken. Laat het daar voor ongeveer een kwartiertje.

3. Verhuis het shirt voorzichtig naar de teil met schoon water, zonder het shirt uit te wringen, en duw het zachtjes onder water.

4. Leg de trui op een handdoek, wederom zonder het uit te wringen. Rol de handdoek vervolgens op om het shirt te ontdoen van water.

5. Rol de handdoek uit en rek het shirt of de trui tot de maat die je wilt en laat het dan opdrogen. Tadaaa! Jij hebt weer een shirt in de juist (mag je hopen) maat!

Bron, bron, bron, bron, bron, bron