Wat de lengte van je vingers zegt over wat voor relatietype je bent

Vrije tijd door Annelot

De onderzoekers aan de Universiteit van Oxford en Northumbria hebben weer een onderzoek gedaan dat sowieso in de categorie vergezochte onderzoeken valt, maar toch wel interessant is. Ze vonden namelijk een verband tussen de lengte van je vingers en wat voor type je bent in een relatie.

Volgens het onderzoek dat ze ‘stay or stray’ noemen, hebben mensen die een kortere ringvinger dan wijsvinger hebben vaker one-night stands en nemen trouw zijn in een relatie niet heel nauw. Mensen met een relatief lange ringvinger hebben over het algemeen juist lange en stabiele relaties. Daar hebben ze als verklaring voor dat mensen met een kortere wijsvinger blootgesteld zijn aan meer testosteron in de baarmoeder, waardoor ze later in hun leven seksueel meer actief zijn. Dit geldt zowel voor mannen als voor vrouwen.

Natuurlijk spelen er ook nog andere factoren mee zoals je omgeving, opvoeding en levenservaring. Als je een korte ringvinger hebt, kun je dus best heel trouw aan je vriend zijn en met een langere ringvinger zou je ook eens vreemdgegaan kunnen zijn. Maar het is misschien toch een goed idee, omdat even naar de vingers van je lover of fling te kijken. Gewoon voor de zekerheid.

Bron, bron, bron