Bewezen: blondjes zijn slimmer dan de rest

Vrije tijd door Annelot

Blondjes opgelet! Dit onderzoek moet voor eens en voor altijd een einde maken aan vooroordelen en flauwe grapjes over blonde mensen. Volgens onderzoek zijn vrouwen met blond haar absoluut niet dommer dan mensen met bruin, zwart of rood haar. Sterker nog: ze hebben een hoger IQ.

Onderzoekers aan de Ohio State University hebben een grootschalig onderzoek gehouden onder 10.879 Amerikaanse vrouwen. Zij moesten allemaal een intelligentietest doen en uit die resultaten bleek dat de deelneemsters met van nature blonde lokken de test beter deden dat de vrouwen met andere haarkleuren.

De onderzoekers zijn heel blij met de resultaten van het onderzoek. Ze denken namelijk dat de discriminatie van blondines best wel invloed kan hebben op iemands werk en sociale ervaringen.

Als je niet blond bent, hoef je je trouwens niet druk te maken dat jij vanaf nu het slachtoffer gaat worden van grapjes, want het verschil in IQ tussen de blonde vrouwen en die met een andere haarkleur zijn helemaal niet groot. Blondjes hadden gemiddeld een IQ van 103,2, brunettes hadden een gemiddelde van 102,7 en roodharige hadden in het onderzoek een IQ van gemiddeld 101,2. Dat scheelt dus helemaal niet veel, maar het maakt wel even duidelijk dat blondjes dus niet dommer zijn. Yes!


Op de redactie zijn wij het uiteraard helemaal met dit nieuws eens. V.l.n.r.: stagiaire Itske, hoofdredacteur Leonie, stagiaire Annelot en redacteur Mariëlle!

Bron, bron, bron