8 manieren om te strijken zonder strijkijzer

Vrije tijd door Itske

Je hebt geen strijkijzer meer nodig, met deze acht oplossingen krijg je je kleding ook kreukvrij.

1. Stijltang
Eigenlijk is het niet zo’n gek idee om met je stijltang je kleding te strijken. Maak eerst je stijltang schoon met een droge doek, voordat deze aanstaat. Hang het kledingstuk op een hanger en ga er voorzichtig met de stijltang overheen. Pas wel op dat de stijltang niet te warm staat.

2. Föhn
Naast de stijltang kan het ook met je föhn. Hang het kledingstuk op een hanger en zet de föhn op de warmste stand en blazen maar. Als je klaar bent kun je de föhn nog even op de low heat-stand zetten, hierdoor voorkom dat kreuken snel terugkomen.

3. Warme douche
Als je net onder de douche vandaan bent, kun je het gekreukte kledingstuk in de douche hangen. Door het stoom verdwijnen de kreuken. Hang het dan in een droge ruimte zodat het stoom eruit kan trekken.

4. Sprayen en ophangen
Je kunt bij verschillende winkels anti-kreukspray kopen, dit spray je op je kleding en je hangt het op en de kreuken verdwijnen vanzelf. Je kunt dit ook zelf maken. Doe wat water in een spray, dit spuit je op het kledingstuk en hang het weg. Je moet hier alleen wel even de tijd voor hebben.

5. Droger
Je kunt je kleding ook kreukvrij maken door het samen met een vochtige sok of washandje in de droger te stoppen. Zet de droger dan op medium en laat hem een half uurtje draaien.

6. Pan
Een steelpannetje werkt eigenlijk hetzelfde als een strijkijzer wanneer deze warm is. Je kookt eerst wat water in, dit giet je er weer uit zodra het kookt en dan ga je met de warme pan over je kreuken.

7. Matras
Je kunt je kleding ook oprollen en een uurtje onder je matras leggen. Je moet het wel rollen en niet vouwen, want dan werkt het niet.

8. Thee
Ook je kopje thee kan wonderen doen. Het werkt alleen wel plaatselijk. Je houdt de plek waar de kreuk zit strakgetrokken boven het kopje en de stoom doet zijn werk. Dit werkt ook met een waterkoker.

Bron, bron, bron, bron, bron, bron