Fashion / Mode & trends
Mode & trends

Wow! Nike komt met zelfstrikkende sneaker

Goed nieuws voor luie mensen: zelf je veters strikken hoeft binnenkort niet meer, want Nike heeft een sneaker ontworpen die zelf zijn veters strak trekt. Hij is gebaseerd op de schoenen die Marty McFly (Michael J. Fox ) in de film Back To the Future droeg.

De sportschoenen hebben een speciale techniek die geactiveerd wordt als jij in de schoenen stapt. De sneaker sluit zichzelf dan helemaal om de voet heen en zit dan als het goed is als gegoten. Met knopjes aan de zijkant kan de schoen losser of strakker gemaakt worden. En er zitten zelfs lichtjes in. Handig als je 's avonds vaak gaat harlopen.

De schoenen komen volgens Nike deze zomer uit en zullen in eerste instantie alleen op veilingen verkrijgbaar zijn. Het geld dat daarmee opgehaald wordt, gaat naar het Michael J. Fox Fonds voor Parkinson-onderzoek. Wel gaat het merk verder werken aan de zelfstriktechniek dus misschien lopen we over een paar jaar wel allemaal met sneakers die zichzelf strikken. Awesome! We hopen dat ze dan gewoon bij winkels als Zalando en de Bijenkorf te koop zijn.

Check de video voor live beeld van de HyperAdapt 1.0 sneaker.

Bron, bron