Hoe je de beste föhn voor jouw haartype kiest

Gezicht door Annelot

Veel mensen kiezen een föhn op basis van de prijs en omdat we vaak niet de tijd nemen om reviews te lezen kiezen we maar de eerste de beste föhn die we tegenkomen, maar de ene föhn is de andere niet en elk haartype heeft een andere soort föhn nodig. En daarom hebben we hier wat haarfijne tips voor je!

Dik haar
Heb je dik en lang haar en duurt het eeuwen voordat het droog is? Kies dan voor een föhn met veel vermogen. In zo’n föhn zit een sterkere motor die niet alleen hitte, maar ook flink wat wind produceert. Daarmee bespaar je zo ongeveer de helft van de tijd dat je bezig bent met het drogen van je haar. En als je erover nadenkt is het ook wel logisch, want zonder de wind kun je je haar net zo goed met een oven drogen. Kies dus voor een föhn met een vermogen van 1800 watt of meer. Nog een voordeel: een föhn met een hoog vermogen brandt minder snel door.

Droog haar
Heb je droog en pluizig haar dat moeilijk droogt? Gebruik dan een ionische föhn. Deze technologie zorgt ervoor dat je haren omhuld worden door negatieve ionen waardoor ze beter beschermt blijven tegen de hitte van de föhn. Daarnaast is je haar sneller droog dan bij een gewone haardroger. Er zijn wel een paar minpuntjes, want als je volume wilt moet je de ionische föhn niet gebruiken, die zorgt er namelijk voor dat je haar heel stijl en een beetje olieachtig wordt. En je het is best wel een investering, want je bent er al gauw 150 euro aan kwijt.

Dun haar
Heb je dun en gevoelig haar door bijvoorbeeld verven? Kies dan een föhn met keramische technologie. Deze soort föhn zorgt ervoor dat de warmte heel gelijkmatig over je haar wordt verdeeld, waardoor er geen lokken veel te heet worden of helemaal niet verwarmd worden.

Verder is het handig om rekening te houden met het gewicht van de föhn, want als je lang aan het föhnen bent terwijl je tegelijkertijd met een ronde borstel bezig bent, is het wel zo prettig als je föhn niet te zwaar is. Tenzij je van plan was er een meteen een workout van te maken natuurlijk. Ook föhn met een koude lucht knop is een must. Als je je fohnsessie daarmee afsluit, blijft het gegarandeerd beter in model zitten.

Het is misschien even sparen want een goede föhn is niet goedkoop, maar je haar zal je dankbaar zijn! En ze zeggen niet voor niets: 'als je haar maar goed zit...'

Bron, bron, bron, bron