WTF journaal van woensdag 17 februari

Vrije tijd door Annelot

Speciaal om jou binnen no time op de hoogte te brengen van alle recente idioterie in de wereld presenteert Vrouwen.nl: het WTF Journaal. Zo heb jij weer wat te vertellen tijdens het avondeten, aan de bar of kan je indruk maken op je date met jouw kennis van fascinerende gebeurtenissen.

De WTF-momentjes van vandaag: een tumbleweed invasie treft de inwoners van een Australisch stadje, een kat wordt na een jaar vermissing terug gevonden in een magazijn vol diervoeding en een naakte man loopt bebloed een basisschool binnen in Roosendaal.

TONIGHT: It looks like the wild west but it's actually an estate at Wangaratta. Dozens of homes have been overrun with tumbleweed, forcing angry residents to spend up to 8 hours every day cleaning it up.

Geplaatst door Prime7 News Border op dinsdag 16 februari 2016


Tumbleweed invasie
Ken je die struikjes die voorbij rollen in oude western films? Dat is dus tumbleweed. Meestal is het best grappig als zo’n struikje voorbij komt rollen, maar een paar bewoners van een stadje in Australië zijn helemaal klaar met het tumbleweed. Heel veel van die plantjes samen zijn nu namelijk bezig met een invasie op het stadje. Huizen, auto’s en opritten liggen helemaal vol met het spul. Het duurt soms een hele dag voordat de getroffenen het opgeruimd hebben en een week later is het er weer. Super frustrerend natuurlijk! De tumbleweed komt veel voor in Australië, maar door extreme droogte is dit probleem ontstaan. Wij doen hier even een regendansje voor de bewoners van het stadje in Australië.


Vermiste kat heeft een heerlijk leven
Een kat genaamd Clive, die een jaar vermist was, is weer terecht. Hij had het prima naar zijn zin in een magazijn voor dierenvoeding. Medewerkers van Kennelgate Pet Superstores in Engeland vonden de kat tussen de opgestapelde zakken kattenvoer. Het duurde daarna nog een week voordat ze het beestje eindelijk hadden gevangen. Ze snappen nog steeds niet hoe ze hem zo lang niet opgemerkt hebben. Gelukkig was de kat gechipt waardoor ze de eigenaar snel konden opsporen. Het baasje van Clive heeft al die tijd gedacht dat hij door andere mensen in huis was genomen. Ze vond hem ook vrij dik geworden. Niet zo gek natuurlijk!


Naakte man loopt bebloed een basisschool binnen
In Roosendaal liep gisteren een 29-jarige man in zijn nakie en bebloed een basisschool binnen met de mededeling dat hij mishandeld en gegijzeld was. Hij heeft volgens de politie drie uur in een flatgebouw vastgezeten, maar kon door een klein raampje ontsnappen. Daarna is hij naar de school gevlucht voor hulp. De man mankeerde niets ernstigs en heeft aangifte gedaan op het politiebureau. Er zijn al meerdere mensen aangehouden in verband met de zaak.

Bron, bron, bron, bron, bron