Wow! Deze broek is organisch, veganistisch én glutenvrij

Mode & trends door Annelot

Het Canadese denim-merk Naked & Famous is echt super goed bezig! Ze hebben namelijk een spijkerbroek ontworpen die organisch, veganistisch én glutenvrij is. Het klinkt meer alsof het gaat om iets eetbaars, maar blijkbaar kan een broek dit ook allemaal zijn.

De broeken zijn gemaakt in Japan, dat algemeen wordt gezien als land dat de mooiste geweven denim maakt. Ze zoeken namelijk altijd naar de beste soorten katoen en indigo. Voor deze broeken hebben ze selvedge denim gebruikt. We snappen dat je geen flauw idee hebt wat dat is dus leggen we het hieronder even voor je uit.

Selvedge is een term voor de zijkant van een weefsel. Het uiteinde in de lengterichting, zegmaar. Vroeger werd de rand daarvan omgeslagen en afgebiesd, maar tegenwoordig zijn er bredere machines waardoor dat niet nodig is. Toch is het weer een trend geworden om zo’n biesje aan de binnenkant van je broek te hebben. Zo ook bij die van van Naked & Famous.

Verder is de broek duurzaam en recyclebaar, omdat hij gemaakt is van ongebleekt katoen en geverfd met natuurlijke indigo, een kleurstof dat uit het plantje Indigofera komt. Dat plantje kan na gebruik als compost worden ingezet en van het water dat bij het verfproces gebruikt wordt, kunnen planten water krijgen.

En nu naar het veganistische gedeelte.
Misschien vind je het best raar dat een broek niet veganistisch is, want hij is toch gewoon gemaakt van katoen en dat is een plant, toch? Klopt! Maar heb je je ooit bedacht dat het vierkante label boven de achterzak van je broek van leer is? Nee, he? Wij ook niet hoor. Maar dat leer is voor veganisten dus not done. De broek van Naked & Famous is gemaakt zonder het gebruik van leer.

Het glutenvrije gedeelte is eigenlijk gewoon een grap. Er wordt namelijk nooit meel gebruikt bij het maken van jeans. Maar het klinkt wel leuk, toch? :-)

Vind je nu dat deze broek echt onmisbaar is in jouw kast? Hij kost $155 en je kunt hem hier bestellen.

Bron, bron, bron, bron, bron