Wat als... het internet niet zou bestaan?

Vrije tijd door Mariëlle

Die hersenen hier op de redactie stoppen nooit. Vreemde hersenspinsels vliegen je om de oren. Maar ons favoriete onderwerp is toch echt: wat als… Daar kunnen we urenlang over door fantaseren. Tussen het getik door blijven er maar nieuwe aanvullingen komen. Het rakelde zoveel inspiratie op dat we er een nieuw item mee introduceren. Je kunt het al raden: Wat als… En we trappen af met: Wat als het internet niet zou bestaan?

Wat moet je dan de hele dag doen?

Dan zijn er een hoop mensen zonder werk. Zoals wij.

Maar er komen ook weer veel banen vrij voor alles wat door het internet is overgenomen.

Shoppen doen we dan gewoon weer in winkels. En passen doen we niet thuis, omdat we alles in drie maten en vier kleuren besteld hebben, maar er staan gewoon weer rijen voor de paskamers. Gezellig.

En wie helpen al die klanten die weer naar de winkels komen? Wij waarschijnlijk, want wij zitten anders zonder werk.

Je bent wel meteen een stuk efficiënter aan het werk, want je bent minder snel afgeleid door Whatsapp en Facebook.

En we gaan weer sms’en. Mt gkke wrdn. OfZonderSpaties. En zonder smiley's. Om de telefoonrekening zo laag mogelijk te houden.

Ojee, dan moeten we weer betalen voor onze sms’jes. Dat is lang geleden. En dan bellen we waarschijnlijk ook meer.

Zouden we dan ook weer een huistelefoon in de woonkamer pluggen?

OMG, waar zet je zo’n ding neer?

En stel nou hè, je gaat met de trein… Die WiFi die niet bestaat mis je dan niet, want de WiFi in de trein doet het sowieso nooit, maar wat moet je dan dóen? Zou de METRO dan toch een keer door iemand gelezen worden als er geen kans bestaat dat je de hele inhoud al op internet hebt gelezen? En zou je dan spontaan een praatje aanknopen met je overbuurman, omdat je je anders kapot verveelt? En omdat het best een lekkerding is?

Zouden er meer kinderen gebaard worden als er geen internet zou bestaan? Want wees nou eerlijk: dat is toch wat je doet voor het slapengaan? Op je telefoon kijken en het nieuws van de dag checken. Wie kruipt er nog lekker tegen z’n partner aan?

Als je je terugtrekt in het kleinste kamertje van het huis, een momentje voor jezelf pakt, bevalt van je avondeten van de dag ervoor... Zou je dan net zoals vroeger de Donald Duck meenemen voor vermaak? Of grijp je naar de shampoofles om het etiket uit je hoofd te leren? Je kunt dan niet Googlen wat al die ingrediënten betekenen, wat het echt een stuk minder leuk zou maken.

Zouden er dan minder mensen zijn die een laptop kopen? Wat moet je met een laptop doen als je toch niet kunt internetten?

De telefoonprijzen zullen ongetwijfeld ook naar beneden kletteren, want wat is daar nou interessant aan?

Wat zou dat dan doen met de economie?

Zonder internet zouden we ongetwijfeld een stuk minder meekrijgen van wat er in de wereld gebeurt.

Dan worden mensen niet meer via social media ontdekt. Dan moeten zangeressen weer meedoen aan Idols (of aan The Voice tegenwoordig) en modellen moeten gewoon weer langsgaan bij een modellenbureau.

Als je een kaartje wilt kopen voor een artiest of festival mag je je slaapzakje weer uitrollen voor de kassa.

Geld moet je weer naar de bank brengen en ondertussen hopen dat je niet toevallig op die dag, op dat moment beroofd wordt.

En als je verdwaald bent? Dan heb je gewoon pech. Of je vraagt de weg aan iemand, dat kan ook.

Jongens, wat zijn we afhankelijk van het internet. Laten we hópen dat we nooit meer zonder hoeven te leven.

Bron, bron, bron, bron