WTF journaal van vrijdag 10 januari

Vrije tijd door Mariëlle

Speciaal om jou binnen no time op de hoogte te brengen van alle recente idioterie in de wereld presenteert Vrouwen.nl: het WTF Journaal. Zo heb jij weer wat te vertellen tijdens het avondeten, aan de bar of kan je indruk maken op je date met jouw kennis van fascinerende gebeurtenissen.

De WTF-momentjes van vandaag: de Indiase politie dwingt een dief om 40 bananen te eten, met wel een hele goede reden; pas op voor het gebruik van emoji's, want soms moet je er extra voor betalen en gisteren was het onderbroekendag en dat betekent: onderbroekenlol.

Indiase politie dwong een dief om 40 bananen te eten
Een Indiase dief had een gouden ketting ingeslikt. De man ontkende het nog, maar tevergeefs, op de röntgen was te zien dat er een gouden ketting in zijn buik zwom. Toen een klysma niet werkte werd er al geopperd om de ketting operatief uit de buik van de dief te hengelen. Maar de Indiase politie had een beter idee: zij hebben de dief gedwongen om 40 bananen te eten, zodat hij de ketting kon uitpoepen. Blijkbaar waren de bannen lekker rijp, want de missie is geslaagd.

Je betaalt extra als je emoji’s gebruikt
Heb je er ooit weleens bij nagedacht dat de mogelijkheid bestaat dat je extra betaalt wanneer je een emoji gebruikt in een berichtje? Vast niet. Nou, dan hebben we nieuws voor je: je betaalt wel degelijk meer als je een emoji gebruikt in een sms. Best logisch eigenlijk, want vroeger kostte het je een extra sms als je een smiley gebruikte in een sms’je, dus waarom zou dat nu anders zijn? Alleen wanneer je via internet berichtjes stuurt zoals whatsapp en iMessage zijn de emoji’s gratis. Let dus op als je een gewoon sms’je stuurt, want dan kunnen de kosten behoorlijk oplopen. In Engeland betalen ze zelfs 45p voor een emoji in een sms.


Onderbroekenlol op onderbroekendag
Gisteren was het 10 januari, en zoals elk jaar op 10 januari is het dan… -ja raad maar- ONDERBROEKENDAG! En wat doe je op een echte onderbroekendag? Dan zet je een flinke portie onderbroekenlol in. Op onderbroekendag loopt iedereen in z’n onderbroekie. Het begon allemaal een paar jaar geleden in New York, maar inmiddels doet de hele wereld eraan mee. Ook Nederland, alleen is het hier nog niet zo massaal opgepakt als in andere delen van de wereld. En waarom het in het minst aantrekkelijke seizoen om in je onderbroek te lopen moet, dat is ons ook een raadsel.

Bron, bron, bron, bron