5 goede voornemens die iedereen bedenkt, maar niet nakomt

Vrije tijd door Nicole

Goede voornemen, we bedenken ze allemaal maar ken jij iemand die zich er echt aan houdt?

Gezonder eten
Iedereen wil het, maar bijna niemand lukt het. Als je de dag na oud en nieuw nog een paar overheerlijke oliebollen over hebt van de dag ervoor, vind je het toch zonde om ze weg te gooien. Morgen begin ik echt. Of overmogen. Goodbye goed voornemen.

Stoppen met roken
Tijdens oud en nieuw rook je als een schoorsteen onder het mom van morgen stop ik. De volgende dag ben je giga brak en ben je allang alweer vergeten dat je die belofte hebt gemaakt. Na een aantal uur komen de herinneringen van de avond daarvoor langzaam terug en realiseer je je weer dat je zou stoppen met roken. Helaas heb je er ondertussen alweer 2 gerookt (fail). Morgen stop ik echt. Echt.

Meer sporten
Die kennen we allemaal. "Ik ga een sportschool abonnement nemen en 3 keer per week sporten". Dit houd je één week vol en je gaat vervolgens de rest van het jaar er niet meer heen. Waarom zou je na een drukke dag op kantoor ook nog een uur gaan zweten in de sportschool als je ook lekker op de bank je favoriete serie kan kijken? Veel leuker toch?

Minder druk maken
Dit jaar ga ik stoppen met stressen, ik ga me minder druk maken en ik ga op yoga. Je bent, na lekker vrij te zijn geweest met de feestdagen, weer even helemaal zen. Totdat 4 januari aanbreekt en je weer met je neus op de feiten wordt gedrukt als je je overvolle agenda ziet.

Zuiniger met geld omgaan
"Ik ga voortaan 3 keer nadenken voordat ik die dure jurk koop. Of iedere dag een kop koffie en luxe lunch bij de broodjeszaak op de hoek. Ik ga écht op mijn geld letten." Tot het lunchtijd is en je helemaal niet blij wordt van je meegenomen boterham met pindakaas.

Bottemline is dat je je voornemens gewoon niet te extreem moet maken. Iedere week 4x sporten? Waarom begin je niet gewoon met 1x in de week? Stoppen met roken? Ga eerst eens minderen en denk dat over stoppen na. Go!