Lifestyle / Vrije tijd
Vrije tijd

Zo ziet je leven eruit als Amsterdammer

Ga je van het dorp naar de grote stad dan is er één ding dat je meteen opvalt: hoe werken die trams in godsnaam?! En wáár komen al die mensen vandaan? En whaaa! Waar moet je fietsen als er zoveel mensen zijn? En waar moet je lopen als er zoveel fietsers zijn? Waarom kom je nooit bekenden tegen, je hebt inmiddels toch best wat mensen leren kennen? Pfff het leven van een Amsterdammer is zó anders dan dat van een provinciaal. Het lijkt wel of Amsterdam zijn eigen regels heeft. Lees maar:

1. Of het stoplicht nou op rood staat of op groen: gewoon oversteken, maar wel heel goed uitkijken. Oh, en fietsers hebben altijd voorrang. Altijd.
2. In het OV ga je staan. Dat is beter dan zitten. Je kunt meestal niet eens zitten omdat het openbaar vervoer er zo propvol zit. Als je staat kun je meteen aan je surf-moves werken.
3. Als Amsterdammer doe je alles op de fiets. Als je fiets niet gejat is tenminste... Het ov is vaak te omslachtig en met de auto is geen optie.
4. Werken doe je op flexplekken en dat is de bomb! Daar valt de Starbucks overigens ook onder. Hoe heerlijk is een variabele werkplek? En super inspirerend ook. Als je wilt heb je elke dag een andere werkplek. En iedere dag chille koffie.5. Trouwen tussen de 20 en 25 jaar is geen must. Wat? Tussen 25 en 30 ook eigenlijk niet.
6. Trouwen is trouwens helemáál geen must.
7. En kinderen krijgen ook niet. Lekker voor jezelf leven is in Amsterdam de normaalste zaak van de wereld. Hallo: je hebt ambitites!
8. Ontbijten buiten de deur is net zo leuk als dineren buiten de deur. Budget-technisch vaak wat voordeliger en ook praktisch als je krap in tijd zit. Daarnaast is het een hele andere ervaring dan al het buiten de deur eten wat je gewend bent.9. Hotelbars zijn awesome! En voor iedereen toegankelijk, wat veel mensen toch gek vinden (maar de mensen die er werken niet hoor!).
10. Amsterdammers zijn vaak totaal zichzelf en nemen daardoor vaak geen blad voor hun mond. Lekker recht voor z'n raap, lekker duidelijk.
11. Amsterdammers weten je dat niet iedereen jou leuk kan en hoeft te vinden. Vinden anderen je niet leuk? Prima, je hoeft elkaar toch niet tegen te komen.
12. Alles buiten Amsterdam is het einde van de wereld. Alles wat je niet op de fiets kunt doen is gewoon níet handig. En wat heb je er te zoeken? Amsterdam heeft immers alles al wat je nodig hebt.

Bron, bron, bron