Tips om nooit meer te laat te komen

Vrije tijd door Renée

Ben jij zo'n persoon dat altijd te laat komt, hoeveel moeite je ook doet om op tijd te vertrekken? Je bent niet de enige. Daarom heeft Vrouwen.nl wat tips op een rijtje gezet van mensen die liever een kwartier te vroeg zijn. Deze tips helpen jou om nooit meer te laat te komen!


1. Weet wat je aantrekt.

Niemand heeft tijd om 's ochtends een half uur lang voor de kast te staan om kleding uit te zoeken. Wanneer je dit een avond van tevoren doet voorkom je kledingstress in de ochtend en loop je dus sneller de deur uit.

2. Weet wat je eet.
Wil je goed ontbijten maar heb je niet de tijd om een heel ontbijt in elkaar te flansen? Zorg dan in ieder geval dat je weet wat je wil eten en misschien kun je het zelfs de avond daarvoor al klaarmaken. Ook kun je alvast lunch en tussendoortjes in de koelkast zetten zodat je die alleen nog maar hoeft in te pakken.


3. Weet waar je spullen liggen.

Kijk, als je iedere ochtend 10 minuten naar je sleutels moet zoeken is het niet heel gek dat je te laat komt. Weet waar je spullen liggen door alles netjes te organiseren in je huis.

4. Weet hoe lang je overal mee bezig bent.
Misschien kost het je 5 minuten om op te staan, 10 minuten om jezelf te verzorgen en aan te kleden, 10 minuten om te ontbijten... Zo lang je weet hoe lang je over je rituelen doet kun je precies timen hoe laat jij eigenlijk hoort op te staan.


5. Weet wanneer je beter kunt douchen.

Wil je tijd besparen in de ochtend? Douche dan 's avonds. Dat scheelt enorm veel tijd (en soms stress) in de ochtend. Bovendien is 's avonds douchen véél beter, zoals Vrouwen.nl hier al schreef.

6. Weet hoe lang het duurt om van A naar B te komen.
Kost het je 18 minuten om van huis naar werk te gaan? Dan is het niet zo lastig om uit te rekenen hoe laat je dan moet vertrekken. Houd daarom de klok goed in de gaten en maak het je missie om precies op die tijd van huis te gaan.


7. Weet dat je moet opstaan als de wekker gaat.

Duh, natuurlijk moet je opstaan als de wekker gaat. Maar voor snoozen is niet genoeg tijd, dus zorg dat je wekker aan de andere kant van de kamer is zodat je wel MOET opstaan. There's no way back.

8. Weet hoe laat je moet slapen.
Heb je 8 uur slaap per nacht nodig en moet je om 7 uur opstaan? Zorg dan dat je om 11 uur slaapt. Als je genoeg slaap hebt gehad is het makkelijker om op te staan. Hang ook gordijnen in je kamer die het licht deels doorlaten, zodat je niet in een pikdonkere kamer wakker wordt.

Bron, bron, bron en bron