Vrouw solliciteerde naar een baan en bedrijven hingen letterlijk aan haar lippen

Vrije tijd door Nicole

Je hebt het vast weleens meegemaakt: je wordt continu afgewezen voor allerlei leuke banen. En dan ben je nog niet eens op gesprek geweest. Je sollicitatiebrief en cv vallen gewoon niet op tussen alle andere sollicitanten. De Amerikaanse Nina Mufleh maakte dit keer op keer mee. Maar uiteindelijk bedacht ze iets waardoor ze toch haar droombaan bij Airbnb wist te bemachtigen. Benieuwd hoe het haar lukte?

Toen ze voor de zoveelste keer afgewezen werd voor een baan bij Airbnb gooide Nina haar hele sollicitatiebrief en cv om. Ze creëerde een sollicitatiebrief en curriculum vitae waar je U tegen zegt. Ze stak al haar energie in de brieven en maakte een sollicitatie waar je niet omheen kon. Met succes, want ze bemachtigde haar dream job.

Haar sollicitatiebrief en cv vielen zelfs zo op dat het viraal ging. Vanaf dat moment werd ze gebombardeerd met mailtjes van bedrijven. Ze waren allemaal onder de indruk van haar sollicitatie en wilde graag een keer met haar praten over een mogelijk baan bij hun bedrijf. Nu waren de rollen omgedraaid. Bedrijven als LinkedIn en Uber hingen aan haar lippen. Maar wat maakte haar sollicitatiebrief en cv nou zo speciaal?


Na de velen afwijzingen veranderde Nina haar hele cv en sollicitatiebrief. Ze focuste zich niet meer op haar vorige banen, maar beschreef juist wat ze voor het betreffende bedrijf zou kunnen betekenen. Ook beschreef ze op een ijzersterke manier hoe zij het bedrijf nog succesvoller zou kunnen maken. Daarbij ontwierp ze een unieke en opvallende vormgegeving en plaatste haar geschreven content daarin. Hierdoor wist Nina zich te onderscheiden van de rest en vielen haar brieven echt op (SLIM!).


Dus wil je die droombaan bemachtigen? Stop dan zowel veel werk in je brief als in het vormgeven ervan. Vertel het bedrijf wat jij voor hen kan betekenen en denk vooruit. Dan zal het je zeker lukken!

Bron, bron, bron, bron