Bewezen: de geur van scheten is goed voor je

Vrije tijd door Renée

In bed, op straat en wel ja: ook in het openbaar vervoer... Mensen laten overal scheten. Zelfs de kakmadame aan de overkant doet 't. De ene keer lach je erom, maar in heel veel gevallen haal je je neus ervoor op. En wat blijkt? De geur van scheten is hartstikke gezond voor je. Eh... bah?

Het is nu eenmaal een feit dat iedereen het doet: ruften voor het leven. Hoewel het geen schande is om het toe te geven is het niet het meest sexy ding dat je kunt doen. Toch hoef je tegenwoordig er niet meer je neus voor op te halen, want onderzoek toont aan dat die geur nogal wat voordelen heeft als het om gezondheid gaat. Laten we je het nog sterker vertellen: sommige wetenschappers denken zelfs dat het kanker en andere ziektes voorkomt.


We besparen je de moeilijke details, maar bij een scheet komt waterstofsulfide vrij wat schijnbaar stofwisselingsziektes voorkomt. Dat zegt je misschien niet heel veel, dus waar het op neerkomt is dat ziektes zoals kanker moeite hebben om zich te vormen en te verspreiden in je lichaam. Maar of dat nu betekent dat we moeten genieten van de scheten van je vriend...?

Bron en bron