WTF journaal van donderdag 15 oktober

Vrije tijd door Vrouwen redactie

Speciaal om jou binnen no time op de hoogte te brengen van alle recente idioterie in de wereld presenteert Vrouwen.nl: het WTF Journaal. Zo heb jij weer wat te vertellen tijdens het avondeten, aan de bar of kan je indruk maken op je date met jouw kennis van fascinerende gebeurtenissen.

De WTF-momenten van vandaag: Facebook helpt jou je ex te vergeten met een nieuwe functie, blijken regenbogen in Schotland geen kleur te hebben en krijg je eerder een beschadigde en oudere huid van je laptop.

Facebook helpt om je ex te vergeten
Wanneer jouw ex met zijn nieuwe vlam op jouw tijdlijn verschijnt is je dag mogelijk verpest. Facebook heeft een nieuwe manier bedacht om je van die momenten af te helpen. Naast dat je jouw ex gewoon kunt verwijderen of ontvolgen, heeft Facebook nu een nieuwe functie om die ongemakkelijke situaties te voorkomen. Open de pagina Facebook.com/onthisday. Hier kun je de mensen en data filteren waaraan je niet wilt worden herinnerd.

Regenbogen in Schotland zijn kleurloos
Richard Toulson nam tijdens een wandeling een foto van deze 'regenboog'. De regenboog lijkt erg op een mistboogje met de mooie kleuren die we normaal gesproken voorbij zien komen. Hij zei: "I noticed there was a heavy mist or light fog in the valley at Collochan. Upon going down into the valley I noticed a strange rainbow in the fog. Despite being the same shape as a rainbow it had no other colors than white. It was quite eerie (griezelig). I’ve never seen one before. It’s one of the regular walking routes we do. It was about halfway through the walk I saw it." Oftewel regenbogen in Schotland nemen wel de vorm aan, maar alle kleur lijkt met het noorderlicht te zijn verdwenen. Raar idee.

De straling van je laptop is net zo slecht voor je huid als de straling van de zon
We wisten al dat mobiele telefoons schadelijk zijn voor de gezondheid. Maar net als mobiele telefoons is nu gebleken dat laptops ook schadelijk voor je zijn. Het blauwe licht dat van je apparaten afkomt wordt "high-energy visible light" genoemd (HEV). Dit onschuldig ogende licht is net zo schadelijk voor je huid als het licht van de zon. Nog erger is het feit dat deze HEV onze huid dieper penetreert dan gewone uv straling. De schade die we ervan kunnen oplopen is: vervroegde huidveroudering, hyperpigmentatie (pigmentvlekken) en kun je er een zwakkere huid van krijgen. Misschien moeten we toch wat vaker een boekje openen in plaats van een laptop...

Bron, bron, bron, bron, bron