Lifestyle / Vrije tijd
Vrije tijd

5 Redenen waarom je moe bent

Ben jij altijd degene die het liefst om 9 uur 's avonds al wil slapen en feestjes als eerste verlaat? Zeurt dat je altijd moe bent en dat je geen energie hebt om iets te doen? Dat is niet alleen vervelend voor je omgeving, maar natuurlijk ook voor jezelf. Misschien is het tijd om te achterhalen waarom je dan eigenlijk zo moe bent. De volgende redenen wijzen daar (mogelijk) op. Pak de volgende dingen aan en je bent eindelijk weer eens je bed uit te slepen!


1. Je sport nooit. Niet dat de Vrouwen.nl redactie de meest sportieve is van Nederland, maar überhaupt nooit echt goed bewegen kan er juist voor zorgen dat de moeheid van je afstraalt. Je hoeft heus niet 4 keer per week te boxen, want lichte beweging is al een stap in de goede richting.


2. Je slaapt niet goed. Lekker rocket science dit, maar als je te weinig slaapt is het natuurlijk logisch dat je moe bent. Vermijd daarom cafeïne, dit schijnt namelijk invloed te hebben op je slaap.


3. Je slaat het ontbijt over. Ben jij iemand die nooit de tijd neemt om 's ochtends aan tafel/op de bank/in bed ontbijt naar binnen te werken? Begin daar dan mee om je lichaam goed op gang te krijgen. Denk bijvoorbeeld aan havermout, ei of Griekse yoghurt om je dag goed mee te beginnen.


4. Je appt/leest e-mails/belt voor het slapen gaan. Elektronica moet eigenlijk uit de slaapkamer verbannen worden. Het licht verstoort namelijk je nachtrust waardoor je 's ochtends (extra) moe wakker wordt.


5. Je gaat nooit op hetzelfde tijdstip naar bed. Doordeweeks zit je om 8 uur 's avonds al gapend op de bank terwijl je in het weekend wil doorhalen. Geen wonder dat je maandag een verschrikkelijke dag vindt, omdat je zondagavond dus niet makkelijk in slaap kan vallen. Het klinkt heel saai, maar iedere keer op hetzelfde tijdstip opstaan en naar bed gaan is het beste voor je lichaam.

Bron, bron, bron, bron, bron