Jongste kind toch niet het grappigst

Vrije tijd door Mariëlle

Zeiden we een tijdje geleden nog dat het jongste kind het grappigste is en dat je als middelste kind een beter persoon bent, vandaag ontkrachten we het hele verhaal weer. Amerikaanse Universiteit van Illinois heeft zich er nog eens over gebogen en een grootschaliger onderzoek opgezet dat representatief genoemd mag worden.

In dit nieuwe onderzoek pakken de onderzoekers het niet alleen grootser aan, maar ook slimmer. De vergelijking van jongste en oudste kinderen gaan namelijk op leeftijd. Zo wordt het oudste kind van het ene gezin vergeleken met het jongste kind uit een ander gezin, maar beide kinderen hebben wel dezelfde leeftijd. Want het is logisch dat het oudste kind binnen het gezin over het algemeen een stuk verantwoordelijker is, als de gemiddelde leeftijd een stuk hoger ligt. Gevalletje DUHUH! Er werden in totaal 277.000 Amerikaanse kinderen ondervraagd. Dat is qua aantallen genoeg om het onderzoek als representatief te bestempelen.

In dit nieuwe onderzoek bleven de verschillen tussen jongste, middelste en oudste kinderen minuscuul en vallen compleet in het niet bij de karakterverschillen die een andere oorzaak hebben en zijn aangeboren, vertelden de onderzoekers.


Bron
Beeld: ThinkStock