Iemand afwijzen, hoe doe je dat?!

Lifestyle door Vrouwen redactie

Ken jij dat? Iemand vraagt je uit, maar eigenlijk heb je helemaal geen zin in een date met de man in kwestie. Hoe wijs je hem af? Er zijn eigenlijk heel veel mogelijkheden, variërend van minder volwassen (indirect) tot zeer volwassen (direct).



Optie 1: Verzin een smoes
Vertel hem dat je kat erg ziek is en voorlopig al je tijd en aandacht nodig heeft, dat je al wat gaat eten met een vriendin of dat je een verjaardag hebt (en morgen en overmorgen ook). Je kan altijd zeggen dat je al plannen hebt, ook als je plan is om in je eentje in pyjama op de bank te zitten met Netflix aan. Het is natuurlijk wel de vraag of een leugentje om bestwil de man lang op afstand houdt.



Optie 2: Stel de date uit
“Komende tijd ben ik echt heel druk met werk/studie/mezelf!” Van uitstel komt afstel hoop je misschien, maar hiermee laat je in principe de mogelijkheid open om later alsnog af te spreken. Het gevaar is dat je met deze methode slechts uitstelt wat je eigenlijk moet gaan zeggen (‘ik zie het niet gebeuren tussen ons’ of ‘ik heb gewoon geen zin om met je uit te gaan’). Sommige mannen snappen dat het uitstellen van een date betekent dat je niet staat te springen om met hem af te spreken. Anderen zullen direct een volgende datemogelijkheid proberen vast te stellen. Kun je weer één van de andere opties uitproberen!



Optie 3: Negeer hem
Je zou denken dat negeren een zeer effectieve methode is om iemand af te wijzen. De ervaring leert ons echter dat de man een volhardend soort is dat liever blijft proberen dan accepteert dat hij wordt afgewezen. Take the hint, guys!



Optie 4: Ga toch op date
Zelfs als je er eigenlijk niet zo’n zin in hebt, kan een date je alsnog een leuke avond opleveren. Misschien is hij wel leuker dan je dacht! Ons advies is echter wel om alleen door te gaan met de date als je dat zélf wilt ervaren. Het is een beetje sneu als de date een pity date, of erger, een pity fuck wordt omdat je het ‘zielig’ vindt om de man af te wijzen.



Optie 5: Vertel de waarheid
Dames, dit lijkt misschien de lastigste optie maar het maakt de zaken een stuk minder gecompliceerd. Het maakt jou geen bitch als je eerlijk zegt dat je liever niet met hem uitgaat. De meeste mannen zullen het uiteindelijk (als hun ego van de klap bekomen is) wel waarderen.




Bron bron bron bron bron