6 stappen om de perfecte outfitfoto te maken

Mode & trends door Vrouwen redactie

Het zou je zomaar bekend voor kunnen komen: je volgt 10.000 verschillende bloggers op Instagram, maar als je 1 keer ook zo’n superchique outfitfoto wilt maken, lijk je meer op je kleine zusje dan op een volwaardig blogger. Die Instagram bloggers hadden in het begin precies hetzelfde probleem, gelukkig zijn er allemaal trucjes om tot de perfecte outfitfoto te komen..

1. Licht.
Je wilt licht, maar ook weet niet te fel. Het beste kun je gaan voor natuurlijk licht, dus bij een raam. Probeer verschillende hoeken om te zien wat het beste werkt en maak de foto dus overdag.

2. Lang, langer, langst.
Je wilt proberen er zo lang mogelijk uit te zien. Zoek daarom hoeken (ja, weer die hoeken) uit die ervoor zorgen dat je lichaam er langer uit ziet. Oefen verschillende poses in de spiegel voordat je met de camera aan de slag gaat (een been voor de ander werkt bijna altijd!).

3. Talentje in bijsnijden.
Ziet die foto er nog niet helemaal top uit? Bijsnijden! Om jezelf langer te doen lijken kun je de bovenkant en de onderkant van de foto bijsnijden tot aan je hoofd en voeten. Zo vul je met je lichaam de hele lengte van de foto.

4. Zet jezelf in beweging.
Dit trucje is voor gevorderden. Wanneer je zorgt voor beweging in de foto ziet deze er superinteressant uit. Doe dit door middel van je lichaam of je outfit.

5. Zorg voor perfectie.
Zorg dat de hele setting van je foto perfect is. Zorg dat de achtergrond netjes en schoon is en je kleding helemaal top zit.

6. Spiegelbeeld.
Let erop dat je soms misschien je schaduw of je reflectie in een spiegel of raam ziet op de foto. Soms is dit mooi, soms niet.

Bron

Afbeelding: bron, bron, bron, bron and bron