Ze bestaan nog: gentlemen!

Vrije tijd door Vrouwen redactie

Het leven gaat niet altijd over rozen… Maar voor deze mevrouw eventjes wel! Mannen en vrouwen die je op straat, in de trein, tram of metro bloemen proberen te verkopen, kennen we allemaal. Het liefst wimpelen we ze zo snel mogelijk af en laten hen achter met hun bos geurige rozen. Hoe gek we ook op bloemen zijn.

Wat deze straatverkoopster overkwam, bezorgde ons kippenvel. Een echte gentleman wist haar dag te maken. Hij vroeg hoeveel één roosje kostte, waarop de bloemenvrouw antwoordde: “1 dollar per stuk en vijftien voor 14 dollar”. Daarna vroeg de vreemdeling hoeveel rozen ze bij zich had, dat waren er 140. Even viel er een stilte.

De potentiële koper haalde zijn portemonnee tevoorschijn en gaf de vrouw 140 dollar (€130,-). Een mooi gebaar zou je denken, maar het wordt nóg mooier: hij wilde geen enkele roos hebben. De man had slechts één wens...

En dat was dat ze verkoopster de rozen gratis uitdeelde aan iedere treinreiziger die er eentje wilde hebben. Speechless en ontroerd werd ze achtergelaten door de vrijgevige man… Voorlopig zit deze dame wel op rozen, ze kon haar geluk niet op.

Bron, bron, bron en bron