Dit gebeurt met je relatie als je een maand geen seks hebt

Vrije tijd door Renée

Kun je het je voorstellen: een maand geen seks met je partner? Wij hebben er zo onze twijfels over, maar er zijn drie koppels in Groot-Brittannië dit het probeerden. Niet dat alle koppels daardoor veel minder seks hebben, aangezien de meesten 'slechts' drie keer per maand of zelfs nooit in zijn voor een vrijpartij. Deze mensen probeerden het in ieder geval uit.

Hoe belangrijk is seks in een relatie of huwelijk? Daily Mail daagde drie koppels uit om een maand geen seks te hebben om daarna te zien wat de resultaten zijn. En wat blijkt? De man van koppel 1 (37 en 41 jaar) werd erg chagrijnig en kortaf, net zoals zijn vrouw in de tweede week. Het voelde alsof hij op dieet was en geen suiker mocht eten. Ook voelden de twee veel afstand die er normaal niet is als ze regelmatig seks hebben. Vooral de vrouw voelde zich minder geliefd en meer onzeker.

Koppel 2 (30 en 42 jaar) werd met de week gemener tegen elkaar omdat kleine dingen hen irriteerden en ze dit niet goed konden maken in bed. De man hield het niet langer en kreeg zijn vrouw na twee weken zo ver om seks te hebben. Experiment gefaald.

Bij het derde koppel (60 en 65 jaar) ging het een stuk beter. Zelfs na een maand waren ze nog niet in de mood. Inmiddels zijn ze erover uit dat ze soulmates zijn en dat seks niet de enige factor is die hun relatie goed houdt.


Over het algemeen geldt dat zowel vrouwen als mannen zich eenzamer voelen en dat vooral de man erg onrustig wordt als hij geen seks heeft. Irritaties ontstaan eerder dan normaal en het duurt langer voordat dit opgelost is. De koppels voelen zich niet geliefd en er ontstaat zelfs een afstand tussen hen. Wij zien zo'n break in ieder geval niet zitten.

Bron, bron, bron, bron en bron