Tips om handklachten door telefoons te voorkomen

Vrije tijd door Renée

Van een sms-nek tot een swipe-duim, het leven van een smartphone-gebruikster anno 2015 gaat niet altijd over rozen. Terwijl jij dag en nacht je telefoon aan je hand "gelijmd" hebt, voel je met de dag meer pijntjes opkomen. Scroll, swipe en typ jij te veel? Met de volgende tips voorkom je de klachten die daarbij komen kijken.


1. Neem pauze
We begrijpen het... Je moet iedere vijf minuten je inbox checken en je Facebook-feed vernieuwen. Maar vergeet niet om op tijd pauze te nemen en je telefoon weg te leggen.

2. Verander van positie
Door de hele tijd in dezelfde positie te zitten is kans op nek- en rugklachten groot. Dus wissel af zodat je niet 20 minuten lang naar beneden staart omdat je verzeild bent geraakt in een groepschat op WhatsApp.

3. Doe oefeningen
Flex en stretch je polsen en vingers om pijntjes te voorkomen. Maak van je hand een vuist en houd dit 30 seconden vast, strek daarna je vingers.

4. Koude of warme doek
Wanneer het echt pijn begint te doen moet je 1. je telefoon wegleggen en 2. een koude of juist warme doek pakken. Leg dit op de zere plek om de spieren te laten ontspannen.

5. Stretch je arm
Leg je arm neer en stretch het door je hand naar achteren te klappen door het bijvoorbeeld op de rand van de tafel te leggen. Hiermee stretch je pijnlijke pezen.

Bron bron bron bron