Vooroordelen over vrouwen achter het stuur waar we klaar mee zijn

Vrije tijd door Ze.nl

We vinden het heerlijk om achter het stuur te kruipen en om te cruisen in ons trouwe waggie. Maar helaas wordt deze pret flink gedrukt wanneer je weer een vooroordeel over vrouwen achter het stuur naar je hoofd krijgt geslingerd. 
 
We vinden het absoluut geen probleem om een keer de Bob te zijn, maar als we onze vriend en zijn grappenmakers moeten vervoeren, vergaat ons het lachen wel als eentje grapt ‘dat de achteruitkijkspiegel niet is om onze lipstick te checken’. Onder mannen heersen vaak vooroordelen over vrouwen. En met deze vooroordelen willen we graag voor eens en altijd afrekenen. 
 
 
Vrouwen zijn minder goed in autorijden dan mannen
Mannen veranderen vaak in een homp testosteron wanneer ze het hebben over autorijden. Ze vinden hun rijstijl daarnaast vaak ook nog eens bewonderingswaardiger dan die van vrouwen, maar dat mannen zo opscheppen over hun rijstijl, betekent niet dat wij vrouwen ons mannetje niet staan achter het stuur. We hebben dat roze pasje niet zomaar gehaald, dus rijden kunnen we net zo goed. 
 
Een vrouw kan geen band vervangen 
We zijn er misschien niet zo bedreven in omdat we het simpelweg gewoon niet zo vaak hoeven te doen, want ja, hoe vaak sta je nu aan de kant van de weg omdat je een lekke band hebt? Maar in principe zijn we net zo capabel als mannen om dat varkentje te wassen. Het is even kijken waar we de krik moeten plaatsen en het is misschien een beetje lastig met de hakken die we net die dag aanhebben, maar we komen er wel uit! Het enige wat mannen meehebben, is dat ze vaak wat meer kracht in hun armen hebben en de krik beter omhoog krijgen. 


 
Vrouwen durven niet in te halen
Inhalen kan soms een lastig karweitje zijn, maar we blijven echt niet 10 minuten achter de trekker rijden met 30 kilometer per uur (als je geluk hebt) omdat we inhalen eng vinden. Misschien vinden we het even spannend, maar zodra we de gelegenheid zien, gaan we die bullebak in stijl voorbij! 
 
Inparkeren
Op Facebook zie je vaak van die viralfilmpjes voorbij komen waarop te zien is dat vrouwen allerlei obstakels om zich heen rammen met hun auto om vervolgens scheef in het vak te parkeren. Ha-ha. Erg geestig. Wij vrouwen kunnen als sterren inparkeren! Als we dan toch niet zo netjes staan, hebben we tenminste niet dat enorme mannentrots en steken we gewoon nog een keertje. En als we dan een keertje niet zo’n fijne dag hebben, zijn er gelukkig auto’s die ons een handje kunnen helpen. Zoals bijvoorbeeld de fijne Opel Adam. Deze auto is uitgerust met een Park Assist. Deze doet het werk voor je, waardoor je zeker weet dat jij je auto goed parkeert! 

 
Vrouwen maken geen snelheid 
Op de snelweg voegen we in als bazen! Voor je het weet, rijden we boven de 100 kilometer per uur en glijden we de strook op om vervolgens nog meer snelheid te maken. Tót we op de maximum snelheid zitten. Lijkt ons hartstikke prima. We zijn gewoon niet zo gek op snelheidsboetes, mannen. Duur dat die krengen zijn!  
 
Vrouwen rijden vaker schade aan de auto
Over die testosteronmannen gesproken: doordat ze vaak stoer willen overkomen in hun auto, rijden ze soms wat roekelozer van de parkeerplaats af dan wij vrouwen. En hoppa: daar ontstaat een kras aan de auto. Vrouwen daarentegen gaan heel delicaat om met hun auto. Wij kijken goed uit voordat we wegrijden en schade is juist iets wat je voorkomt door goed uit te kijken! 
 
Wil je meer weten over de Opel Adam? Dan is een bezoekje op de Opel-website zeker de moeite waard!