Lente make-up trends vanaf de catwalk

Gezicht door Vrouwen redactie

Lavinia is 20 jaar, studeert voeding en gezondheid, en is beautyblogger voor Vrouwen.nl. Lavinia: "Ik ben helemaal gek op make-up, beautyproducten en het uitproberen van beautytrucjes. Het allerleukste vind ik om al mijn tips en tricks met jullie te delen. Geniet van mijn beautyblogs!"

Lente make-up trends vanaf de catwalk

Ook al lijkt het nog heel ver weg, de lente komt toch steeds dichterbij. En natuurlijk horen daar nieuwe looks bij. Andere kleding, andere accessoires en natuurlijk ook andere make-up. Daarom heb ik voor jullie uitgezocht wat voor lente make-up trends er zijn bij de grote merken.

Fendi

De trend: Fendi heeft een blauwe eyeliner trend. Dat is natuurlijk een lekkere frisse look voor in de lente. Maar Fendi heeft toch wel een bijzondere look. Ze gebruiken namelijk leer als de eyeliner. De modellen hadden allemaal een lijntje blauw leer op hun ogen. Het was erop geplakt met wimperlijm en de open plekken waren ingevuld met zwarte eyeliner.

How to: Natuurlijk hoef jij niet iedere ochtend leer op je ogen te plakken. Je kunt ook gewone blauwe eyeliner gebruiken. Als je wilt, kun je ook met zwarte eyeliner een dun lijntje op je wimperrand over het blauwe trekken, zodat de blauwe kleur er nog heftiger uitkomt.


Peter Som

De trend: Deze lente zijn er veel kleurige eyeliner trends. Peter Som ging voor oranje. De modellen hadden een oranje lijntje op de helft van hun onderste wimperrand en de binnenste hoeken van hun ogen.

How to: Je kunt gewoon oranje lippenstift gebruiken voor op je ogen. Natuurlijk hoef je niet persé een half lijntje aan te brengen. Je kunt ook je hele onderste wimperrand oranje maken of juist de buitenste hoeken. Probeer het gewoon uit!


Moschino

De trend: Moschino heeft deze lente de Barbie-collectie. En er is natuurlijk één kleur waar je dan gelijk aan denkt: roze! Natuurlijk hadden bijna alle modellen dan ook roze lippen.

How to: Als je deze trend wilt rocken, ga dan voor een lichtroze lipkleur. Lekker fris voor in de lente. Maar kijk uit! Combineer deze roze liptrend niet met de blauwe eyeliner trend van Fendi, in ieder geval als je er niet als een echte Barbie wilt uitzien.

Dolce & Gabbana

De trend: Rode lippen zijn nog steeds in de mode. Vooral hele donkerrode lippen zijn nu de trend. Dat liet Dolce & Gabbana duidelijk zien op de catwalk.

How to: Maak je rode lippen longlasting door een lippotlood te gebruiken. Begin bij het midden van je liplijn tot in je mondhoeken. Ga er dan met je lievelings rode lipstick overheen.

Dit waren een paar trends. Het belangrijkste is dat je er je eigen draai aan geeft en erachter komt wat jou het beste staat!

Tot de volgende keer
-xoxo-