Zo word je een ochtendmens

Vrije tijd door Vrouwen redactie

Het zou best wel fantastische zijn als we ’s ochtends voortaan eens zonder gejank ons bed uit zouden kunnen komen. Elke maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdagochtend is het weer zover, zodra de wekker gaat meppen wij keihard op de snoozebutton en gaan we nog eens extra onder de dekens liggen. Niet echt de perfecte manier om je dag goed te beginnen, dus daar gaan we verandering in brengen. Hier het ultieme stappenplan om een ochtendmens te worden.

1. Zorg dat je aan je nieuwe ritme went. Om vroeg op te staan moet je genoeg slaap krijgen. Onze lichamen hebben een bepaald aantal uren slaap nodig, om dat te behalen, zullen we dus iets eerder naar bed moeten. Ga iets eerder naar bed en lees nog wat, na een tijdje zul je vroeger in slaap vallen en minder moeite hebben met ’s ochtends wakker worden.

2. Koop een betere wekker. Leuk, die wekker die BEEP BEEP BEEP BEEP BEEP BEEP doet als jij nog heerlijk ligt te slapen. Not. Koop een fijne alarmklok, bijvoorbeeld een die je wakker maakt met rustgevende geluidjes of je favoriete nummer. Zo wordt je in ieder geval niet chagrijnig wakker met een constante BEEP BEEP BEEP in je hoofd.

3. Spreek af om iets te gaan doen met iemand anders. Je kunt prima in je bed blijven liggen als je geen plannen hebt, maar wanneer je met een vriendin hebt afgesproken om iets te gaan doen, is het wel heel lullig om in je bed te blijven liggen.

4. Plan je ontbijt. Als je ’s ochtends door je wekker wordt gewekt en meteen al weet wat voor heerlijks je mag eten als je je zelf naar de keuken hebt gehesen is het misschien juist wel heel leuk om op te staan.

5. Zorg voor een routine voordat je naar bed gaat. Er zijn vaak een hoop dingen die we moeten doen voordat we in bed gaan liggen. Spullen bij elkaar verzamelen voor de volgende dag, make-up van je gezicht afhalen, tanden poetsen etc. Zorg dat je hier routine in krijgt en dat je er niet te laat mee begint, want dan lig je alsnog te laat in bed.

6. Ga positief naar bed. Als je net voor je in slaap valt alleen maar denkt ‘ugh, over 6 uur moet ik alweer opstaan’, dan is dat ook het eerste wat je ’s ochtends denkt. Als je naar bed gaat en denkt ‘yay, morgen naar de film!’, dan is dat het eerste wat je denkt. Wat is nou leuker?

7. Zet je wekker iets verder weg. Wij snappen heel goed dat die snooze knop heel erg aantrekkelijk is, maar dat is heel gemakkelijk opgelost. Als je je wekker ver genoeg weg zet dat je uit bed moet komen, heb je eigen al twee vliegen in een klap. En nu niet meer terug gaan liggen hè ;).

Hopelijk lukt het jou om met deze tips iets eerder uit je bed te springen. Heb jij nog een goede tip? Laat het ons weten, we hebben het nodig!

Bron en bron

Afbeeldingen: bron, bron, bron