Gezond blijven op je werk

Vrije tijd door Vrouwen redactie

Op je werk kom je waarschijnlijk een hoop verleidingen tegen die niet helpen bij jouw goede voornemens om gezonder te eten. Verjaardagen, vrijdagmiddagborrels en spontane traktaties kunnen je gezonde habits wel eens de nek omdoen. Wij hebben een aantal tips voor je verzameld, waarmee je het waarschijnlijk wel wat langer vol kunt houden!

1. Je bent vast niet de enige op kantoor met goede voornemens. Deel ze met je collega’s en ga samen naar de zumba in plaats van naar de vrijdagmiddagborrel!

2. Zorg ervoor dat je altijd een flesje water op je bureau hebt staan. Als je veel drinkt, heb je minder honger of zin in iets lekkers en blijf je ook alerter gedurende de dag.

3. Ga in je lunchpauze lekker een rondje wandelen en eet na je lunchpauze je lunch.

4. Poets na elke maaltijd je tanden, zo heb je minder zin in die traktatie van alwéér een jarige collega (en +1, mooie tanden!).

5. Stel reminders in zodat je niet vergeet af en toe even te bewegen.

6. Neem je workout kleding mee naar je werk. Als je eerst helemaal naar huis moet om je om te kleden, is de kans heeeel groot dat je daar blijft hangen. Ga direct vanuit je werk sporten, dan kun je daarna lekker naar huis.

7. Zorg dat je voldoende gezonde (en handige!) snacks in de buurt hebt liggen, zoals worteltjes of noten. Als je ’s middags honger krijgt, heb je voldoende keuze in gezond bij de hand.

8. Moet je een paar keer per dag op en neer tussen verschillende verdiepingen? Neem de trap en je hebt er al een extra workout op zitten!

9. Wanneer je iets met je collega moet overleggen, pak dan niet de telefoon, maar loop even naar hem of haar toe. Het is niet alleen goed om even te bewegen, maar het bevordert ook de onderlinge banden!

Bron, bron en bron

Afbeeldingen: bron, bron, bron, bron, bron and bron