Meisje wint liposuctie bij missverkiezing (19) en overlijdt aan de gevolgen

Vrije tijd door Vrouwen redactie

Een prachtig meisje van 19 jaar is overleden aan de gevolgen van de liposuctie die ze gewonnen had bij het winnen van een missverkiezing. Catherine Cornejo werd uitgeroepen tot miss van de stad Duran, in het westen van Equador. Het winnen van de competitie leverde haar een auto, een tablet en een waardebon voor een cosmetische ingreep naar keuze op. Die cosmetische ingreep kostte haar uiteindelijk haar leven. Het verhaal wordt nog vreemder: de dokter die de ingreep uitvoerde zat ook in de jury van de miss verkiezing en bleef het meisje naar verluid pushen om de operatie te ondergaan.

Catherine wilde de voucher namelijk aan een ander geven, maar het jurylid dat tevens de dokter was bleef maar aandringen op de operatie, zegt de broer van Catherine. Uiteindelijk zou ze toegegeven hebben om van de dokter af te zijn en gekozen hebben voor een liposuctie van haar buik. Tijdens het opereren is Catherine overleden, volgens de dokter door een hartstilstand. Volgens haar broer komt het door een fout van de arts. Ze zou door een slechte verdoving een hersenoedeem hebben gekregen. De New York Post heeft een kopie bemachtigt van het autopsierapport, die de vermoedens van Catherine’s broer bevestigen.

De familie van Catherine heeft een advocaat ingeschakeld die de arts voor de rechter gaat slepen. De arts kan een maximale celstraf van drie jaar krijgen door zijn actie.

Bron, bron, bron, bron