CNN heeft video klaarstaan voor als de wereld vergaat

Vrije tijd door Vrouwen redactie

34 jaar geleden, toen CNN voor het eerst ging uitzenden, maakte Ted Turner een belofte tijdens zijn speech. CNN zou letterlijk tot het einde van de wereld nieuws uitzenden. Voordat de nieuwszender offline zou gaan zou het liedje ‘Nearer My God to Thee’ uitgezonden worden. Daarna gaat het beeld op zwart.

Jaren verstreken en de speech werd samen met de belofte vergeten. Maar niet door iedereen. Een nieuwsgierige stagiair ging op onderzoek uit en vond daadwerkelijk een video in de databank van CNN met de titel: ‘Turner Doomsday Video’. Michael Ballaban liep in 2009 stage bij het bedrijf, en komt nu naar buiten met de video. Erg spannend is die niet, en bij het zien van de beelden kun je zien hoe oud de video is. Maar het feit dat CNN een "doemsdag"-video beheert is wel weer heel bijzonder. Onder de titel staat in rode letters geschreven: ‘Niet uitzenden tot het einde van de wereld bevestigd is.’

Hoewel Michael de video naar buiten brengt, claimt hij het pas na zijn stage in zijn bezit te hebben gekregen. Wij hopen alleen maar dat de video nooit officieel wordt uitgezonden.

Bron , bron