3 Shoptrends voor 2015

Mode & trends door Vrouwen redactie

Wat worden dé shoptrends in 2015? Wij keken in onze glazen bol, raadpleegden een aantal trendwatchers en overlegden met de hele redactie, en zetten de drie belangrijkste trends voor je op een rijtje.

1. Bewust shoppen is in
In plaats van kiloknallers scoren bij de Primark, gaat het in 2015 meer om kleding die duurzaam geproduceerd is en die niet alleen goed is voor jou, maar ook voor de rest van de wereld. Geen rotzooi uit fabrieken waar kinderen werken in tweede- of derdewereldlanden, maar eerlijke artikelen met kwaliteit. Liever een trui van €100,- die 10 jaar mee gaat, dan een T-shirt van €3,- dat nog geen wasbeurt overleeft.

2. Je gaat anders betalen
Zeker als je veel online winkelt is een creditcard een prettige manier om te betalen, en dat gaat steeds meer gebeuren. Overigens verdwijnt de chipknip, dus contactloos betalen zal in 2015 langzaam steeds gangbaarder worden. Tip: de creditcard van Nationale-Nederlanden heeft (als enige) een NFC chip waarmee je contactloos kunt betalen - daarmee ben je dus een voorloper. Ook is die creditcard het eerste jaar gratis en betaal je daarna maar €20,- per jaar, én zijn vrijwel al je aankopen 365 dagen verzekerd als ze gestolen worden, beschadigd raken of als je ze verliest. Standaard is zo’n verzekeringstermijn vaak maar 180 dagen.

Bij ons kwam Sinterklaas in november langs op kantoor om de eerste creditcard van Nationale-Nederlanden alvast te laten zien, zoals je kunt zien op de foto. Mocht je tijdens het shoppen ook nog iets voor het goede doel willen doen, dan ben je met deze creditcard snel klaar: per transactie doneert Nationale-Nederlanden namelijk €0,10 cent aan de LINDA.foundation.

3. Pure materialen
Polyester en plastic zijn uit - voor zover ze ooit in zijn geweest. De hang naar pure en echte materialen en ingrediënten is niet alleen in de mode zichtbaar, maar ook op het gebied van bijvoorbeeld voeding en interieur. Wol, steen, hout, bamboe zijn voorbeelden van materialen die we graag gaan gebruiken, en die we zowel in ons huis als in onze kledingkast gaan terugvinden.

bron, bron