Beauty / Gezicht
Gezicht

Kerstkapsels die klunsproof zijn - deel II

Als we de kappersschool hadden afgerond of er überhaupt aan begonnen waren, waren feestelijke kapsels sowieso binnen handbereik. Maar bij Vrouwen.nl zijn we ook maar gewone mensen met twee linkerhanden - wat vooral lastig is als het op het maken van kerstkapsels aankomt. Daarom kunnen we stellig zeggen: als wij het kunnen, kan jij het ook. En deze kapsels kunnen zelfs wij in elkaar draaien.

In deel I van deze reeks draaiden we letterlijk een knot in elkaar, en in deel II gaan we voor de strik. Deze heeft ook onze kluns-test doorstaan, en is dus te maken door praktisch iedereen die haar heeft. Het kapsel is geschikt voor meiden met lang of halflang haar (zolang je haar maar lang genoeg is voor een knot) - dat maakt voor dit kapsel niet uit.

Het enige wat je nodig hebt voor dit kapsel is een haarelastiek, haarspray en een borstel, handig! Wij gebruiken daarvoor een Invisibobble, een elastiek dat niet aan je haar trekt en van die lelijke bobbels voorkomt.

Stap 1 - Kam je haar goed door en maak een knot hoog op je hoofd. Zorg ervoor dat je een plukje haar overhoudt die lang genoeg is om over je knot te trekken.

Stap 2- Split je knot in twee delen en houd ze vast met één hand.

Stap 3 - Trek het overgebleven plukje haar door het midden van je knot en zet die vast onder je elastiek.

Stap 4 - Spray alle springerige plukjes in model zodat de baby-haartjes niet alle kanten op gaan staan gedurende de dag. Dan is je kapsel alweer klaar. Makkelijk of niet?