Wat? Is Stevie Wonder niet blind?

Celebs door Mariëlle

De wonderen zijn de wereld nog niet uit, tenminste... Als we de geruchten moet geloven. De geruchten die zeggen dat Stevie Wonder (jeweetwel, die geniale blinde muzikant) helemaal niet blind is. Maar ja, moet je die geruchten wel geloven?

Wat rondspeuren op het internet leert ons dat er al langer wordt getwijfeld aan de blindheid van deze wonderman. Want hoe kan het toch dat Stevie Wonder altijd zelfstandig het podium kan beklimmen? Zou hij, druk bezet man, dat opstapje de hele dag oefenen? Of weet hij, zoals veel blinde mensen, dat puur met behulp van zijn andere zintuigen (gehoor, tast) voor elkaar te krijgen? Of gluurt hij stiekem onder zijn donkere bril door? Zou dat ook de reden zijn dat hij zo’n donkere bril op heeft? Niet om de wereld te beschermen tegen zijn starende blik, maar simpelweg om te voorkomen dat mensen zien dat hij gewoon kijkt? Er wordt zelfs gesuggereerd dat hij televisie kijkt. Dat is gek. Hoewel een televisie natuurlijk ook geluid produceert.

Er is een filmpje opgedoken dat als bewijsvoering wordt gebruikt tegen de blindheid van Stevie Wonder. We hebben hem 180.092 keer bekeken en we zijn aan het analyseren geslagen. Eigenlijk wilden we het liever goedpraten en het voor hem opnemen, want: isn’t he lovely? Ware het niet dat we zelf ook aan het twijfelen raken van deze beelden.

Waar het om gaat: Stevie staat te zingen tussen een hele verzameling celebs, wanneer Paul McCartney voor hem langs loopt en een microfoon laat omvallen. Stevie “ziet” het meteen en reageert adequaat. Maar HOE kan hij dat gezien hebben? Zou hij het gehoord hebben? Dat kan toch niet als het gezang over de speakers knalt? Zou het dan toch een marketing stunt zijn dat hij niets kan zien? Moeten we dan maar blind op de geruchten vertrouwen? Wij weten het niet. Wat denk jij?