Tweeling is verslaafd aan plastische chirurgie en wil graag identiek zijn

Gezicht door Vrouwen redactie

Als identieke tweeling lijk je precies op elkaar, en Emma en Sara Koponen willen dat graag zo houden. Zó graag, dat ze op precies dezelfde tijden eten, precies hetzelfde eten en precies dezelfde workouts doen om hun gewicht en uiterlijk gelijk te houden. Wanneer de één trek heeft in ijs en de ander in chocolade vechten ze uit wat ze gaan kopen, omdat ze bang zijn dat ze niet meer op elkaar lijken wanneer ze verschillende dingen eten. Alsof dat niet al extreem genoeg is, gaat de 25-jarige tweeling nog een stapje verder: ze ondergaan precies dezelfde plastische chirurgie.

Samen hebben ze al 15.000 pond uitgegeven aan drie borstvergrotingen en vele lip-injecties. De ooit jongensachtige meisjes zijn van cup A naar cup E gegaan in vijf jaar tijd. Op hun twintigste kregen ze hun eerste operatie, en sindsdien zijn ze geobsedeerd door hun lichaam. Elke dag zijn ze in de sportschool te vinden, maar nooit zullen ze volledig tevreden zijn met hun lichaam. Sara (de blonde van de twee) blijft haar zus knapper vinden. Ook denkt ze dat haar zus nog dunner en knapper is dan zij.

De zussen hebben overduidelijk een heel negatief zelfbeeld, maar daar hebben ze nu al een oplossing voor. Ze zijn aan het sparen voor bilimplantaten, neuscorrecties en het perfect maken van hun tanden. Toch beseffen ze wel dat het niet heel gezond is wat ze doen. "Ik zou nooit toestaan dat mijn toekomstige kind dit doet". zegt Sara. "Je wordt er nooit gelukkiger van, je wilt alleen maar meer."

Bron: Reporters