Mysterieuze verdwijning die nooit opgelost is

Vrije tijd door Mariëlle

Elk jaar verdwijnen er mensen die nooit meer terug gevonden worden. Alsof het een slechte film is. Het verdwenen vliegtuig van Malaysian Airline is het meest recente voorbeeld dat wereldwijd bekend werd omdat het om een grootschalige verdwijning ging waar honderden mensen uit verschillende landen direct bij betrokken waren. Bijna in elke aflevering van Opsporing Verzocht van Avro Tros komt wel één verdwijning voor. Het gebeurt namelijk veel te vaak dat mensen hun dierbaren om onverklaarbare redenen verliezen. Sommige verdwijningen worden nooit opgelost en veranderen in spookachtige verhalen, waar het engste van is dat ze waar gebeurd zijn. Vandaag lichten we één mysterie uit: van een zeppelin die neerstortte maar waarvan de inzittenden nooit zijn gevonden.

In 1942 maakte de zeppelin Navy Submarine een routinerondje met een tweekoppige crew. Aan het bestaan van de Navy Submarine kwam helaas een einde door een ongeluk waarbij het voertuig neerstortte. Maar gekker is dat op het moment dat getuigen op de cockpit afrenden om te hulp te schieten, er helemaal niemand in de zeppelin zat. Geen gewonden, geen doden, niemand. Dan kun je denken dat de inzittenden gebruik hebben gemaakt van een schietstoel of dat ze met een parachute de vlucht hebben verlaten, maar alle parachutes waren nog aanwezig. Niets gaf aan dat er ook maar iemand in het toestel aanwezig was (geweest) en er was ook geen gebruik gemaakt van welke vluchtroute dan ook.

Inmiddels doen er geruchten de rondte die nog haast bizarder zijn dan het voorval zelf. Zo zouden de piloten volgens geruchten door UFO's zijn ontvoerd. Ook is er de nuchtere theorie dat de mannen zonder bescherming uit het vliegtuig zijn gesprongen. Waarom is niet duidelijk gezien er mogelijkheden waren om de overlevingskans te vergroten (hallo, er lagen parachutes) en er zijn ook nooit lichamen gevonden. Dus die kans is net zo klein als de andere mogelijkheden. Wat er gebeurd is zullen we nooit weten. Wat we wel weten is dat de zeppelin is neergestort en dat de bestuurders zijn verdwenen.



Bron, bron