All for the kicks: matchende sneakers, kleding én locatie

Mode & trends door Vrouwen redactie

Celeste van Joost (21) is een van de vast bloggers op Vrouwen.nl. Deze enthousiaste dame studeert Journalistiek, blogt (voor haar eigen blog) en heeft een grote bos krullen. Deze maand heeft ze een hele kledingshoot georganiseerd. Wauw!

Wat krijg je als je acht ladies verzamelt in een serie waarin sneakers, kleding en locatie matchen met elkaar? Een super awesome, unieke en verfrissende collabo. Ja, ja: ALL FOR THE KICKS, is the answer! Ik ben meer dan trots, uitermate tevreden en super hyped om dit met jullie te delen.

Keer op keer vroeg ik mezelf af: met al die getalenteerde, knappe vriendinnen (van binnen en van buiten!), moet er toch iets zijn waarin ik dat naar voren kan brengen? En zo is een paar maanden geleden het idee van dit project ontstaan. Ja, ik noem het een project, ‘cause it sure is a lot of work: van locatie naar locatie, twee hele dagen shooten, sjouwen tot we erbij neervielen, buiten omkleden, lunchen om half 4 ‘s middags met zelfgesmeerde broodjes, zo weinig mogelijk geld uit willen geven en onszelf opmaken op straat. Het is trouwens ook alles behalve easy om met z’n allen tegelijk af te spreken. MAAR, hoe veel tijd en moeite dan ook: het was het allemaal waard.

ALL FOR THE KICKS (AFTK) is niet alleen maar een leuk concept met acht chickies die jou even laten zien hoe leuk hun kleding en schoenen zijn. Nee, er zit wel degelijk een boodschap achter. Maar in plaats van dit allemaal voor te kauwen, laat ik jou als lezer(es) zelf je gang gaan, door lekker naar beneden te scrollen en te kijken wat de dames zelf te zeggen hebben. Wellicht leer je ze op deze manier, tot op een bepaald niveau, een beetje kennen. Ik hoop dat AFTK mensen zal inspireren, een plezier zal doen, maar vooral een wake-up call geeft dat chicks on kicks ook heel leuk zijn met kleren aan. Hoe dan ook, ik ben super trots en – al zeg ik zelf – het heeft zeker zijn vruchten afgeworpen! Tot slot, als tipje van de sluier, zoete kers op de taart, euforisch be-on-the-look-out-moment *drum roll*: er komt in de nabije toekomst ook een AFTK men version! FISSA.


SASCHA LEKATOMPESSY
CONVERSE ALL STARS | ADIDAS SUPERSTAR

“Mijn naam is Sascha, 23, freelance danseres en dansdocente. Ik ben twee jaar geleden afgestudeerd aan een uitvoerende dansopleiding te Arnhem. Als meisje uit het zuiden, opgegroeid in een boerendorp, was ik toch altijd wel anders dan de rest. Ik ging niet graag met de kudde mee en creëerde een liefde voor sneakers. Kleding geeft, hoe cliché dan ook, vaak veel weer over jezelf als persoon. Het is een weerspiegeling van persoonlijke interesses en eigenschappen: dat vind ik prachtig om te zien. Zelf heb ik een soort dwangmatig ding om mijn gehele outfit aan te passen op mijn schoeisel. En geloof me, dat zijn er nogal wat.”



ELYSE MULDER
NIKE BLAZER VINTAGE MID | NIKE AIR MAX 90 ALL WHITE

“Kleding en schoenen zijn altijd al belangrijk voor mij geweest. Naar mijn idee zegt het een beetje hoe je als individu bent en wat je wilt uitstralen. Draag vooral de dingen die jij leuk vindt en waar jij jezelf prettig in voelt. Persoonlijk heb ik niet echt een inspiratiebron. Vaak haal ik mijn inspiratie van de straat of bepaalde social media platforms. Verder houd ik van een basic stijl met hier en daar een fel kleurtje of printje. Hakken vind ik prachtig, maar ik houd het liever bij sneakers. Mijn naam is Elyse Mulder, 20 jaar, ik ben een halfbloedje en laatstejaars studente aan het Grafisch Lyceum Rotterdam.“



DEWY ELSINGA
CONVERSE ALL STARS LOW | NIKE AIR MAX 90 INFRARED

"Mijn naam is Dewy, ik ben 22 jaar en studente aan de Willem de Kooning Academie. Van jongs af aan heb ik altijd al een sneakerfetisj gehad en ik heb dan ook in meerdere schoenenwinkels gewerkt. Kleding bepaalt naar mijn mening grotendeels tot wat voor subcultuur iemand behoort. Omdat ik er niet van houd mensen in hokjes te plaatsen, geloof ik ook niet in één bepaalde stijl. Juist de combinatie van rock-’n-roll, hiphop, hippie en skate vind ik erg tof. Ik heb grote bewondering voor individuen die hun eigen stijl superhard rocken en niet opgaan in de menigte. Al met al is het vooral belangrijk om ten alle tijden jezelf te blijven - alles komt toch over 20 jaar wel weer terug."



SHAZ ABRAHAM
PUMA SUEDE ECO TONAL | VANS HALF CAB CANVAS

“Ik ben Shaz, 22 jaar en ik studeer Allround Styling (mode, media, interieur en food) op Academie Artemis te Amsterdam. Daarnaast ben ik sales advisor bij Peek & Cloppenburg. Van kleins af aan ben ik altijd creatief bezig geweest: was het niet met styling, dan wel met een kleurpotlood of tijdens m’n dansopleiding. Sneakers zijn een groot deel van m’n schoenen collectie, maar als ik sneakers draag maak ik mijn outfit wel af met een nette blazer of kanten sokjes. Ik draag graag kleding waar ik me comfy in voel. Toch is het soms goed om een dag of twee uit je comfort zone te stappen. Zo leer je jezelf en je eigen stijl alleen maar beter kennen.”



ISMAY SCHADUW
NIKE AIR MAX 90 REFLECTIVE | NIKE AIR 93 MENTHOL

“Als ik iemand zie, is het eerste waar ik naar kijk de schoenen. Die zeggen heel veel over iemand en maken je outfit af. Al is je kleding nog zo simpel, een schoen kan veel doen (he-eh). Daarom draag ik iedere dag sneakers en laat ik mij inspireren door de 90’s. I like to keep it vintage! Verder zijn mijn outfits eigenlijk heel casual en minimalistisch met veel zwart. Puur omdat je dat lekker kan combineren met allerlei kleuren in je sneakers en omdat ik me daar goed in voel. En dat is natuurlijk het belangrijkst! Ohja, mijn naam is Ismay Schaduw, ik ben 19 jaar en studente Grafisch Vormgeven.”



STEPHANY CAPARN
PALLADIUM PAMPA HI | NIKE FREE RUN 2

“Mijn naam is Stephany Caparn, ik ben 23 jaar, studente Autonome beeldende Kunst (richting Fotografie) aan de Willem de Kooning Academie. Hoe ik me kleed vind ik belangrijk, omdat het veel over mij als persoon vertelt. Zo ook de stemming waar ik op dat moment in ben. Ik draag graag vintage kleding, soms kleur, maar vaak is mijn stijl minimalistisch met strakke lijnen en het liefst zwart/wit. Geen outfit gaat dan ook gepaard zonder mijn lippenstift. Ik ben er van overtuigd dat als je 100% achter je eigen kledingkeus staat en je er goed in voelt, je dat ook uitstraalt!”



NIKÉ DONKER
NIKE BLAZER VINTAGE MID | NIKE AIR MAX 2014 TRAINERS

“Mijn naam is Niké. Ja, ik heet echt zo. Al zo'n twintig jaar bewandel ik deze aardbodem. Soms maak ik foto's, soms schrijf ik vreemde zinnen en soms doe ik alsof ik kan zingen. Ik sta ook wel bekend als het meisje met de pony (er staat geen pony in de gang hoor) en ik heb bijna elke dag, vrijwel altijd, best wel vaak lippenstift op. Ik aanbid bami en mijn hond is mijn vriendin. Ik ken geen middenweg: ik draag zwart of ik doe pijn aan je ogen. Verder heb ik geen verstand van schoenen, maar ik vind het allemaal erg leuk hoor. En oh ja: Adem even. Laat later leven.”



CELESTE VAN JOOST
PUMA SUEDE SPECTRUM BLUE | NIKE BLAZER VINTAGE LOW

“Mijn interesse in kleding was al vroeg aanwezig met een moeder als modeontwerpster, maar de liefde voor sneakers begon door mijn drie jaar oudere broer. Hoe je het ook wendt of keert: je kledingstijl zegt iets over jezelf. De een wellicht wat meer uitgesproken dan de ander. Mijn naam is Celeste (22), studente Journalistiek, sales advisor bij Monki en blogger. (Ik ben niet zo’n fan van dat woord, maar een alternatief bedenken is ook weer zo wat.) Ik denk dat het van belang is je te kleden naar je lichaamsvormen. Dit klinkt misschien cliché, maar het is wel zo. Op die manier zal je je prettiger voelen in wat je draagt.“

Foto’s: Niké Donker
Concept/styling: Celeste van Joost
Mijn dank is groots: Sascha Lekatompessy, Elyse Mulder, Dewy Elsinga, Shaz Abraham, Ismay Schaduw, Stephany Caparn en Niké Donker.