Slapen in goedkope, Brusselse luxe

Reizen door Mariëlle

Mariëlle 'deed' voor Vrouwen.nl Brussel in 24 uur, want ja: dat kan. Zolang je een goede nachtrust hebt kun je de hele wereld aan. En je moet natuurlijk goed voorbereid zijn zodat je niet ter plekke nog naar de hotspots moet zoeken. Kijk je mee?


"Gepropt in een Fiatje 500 scheurden we naar de hoofdstad van België. Gezellig, want bijna iedereen kende elkaar al. Pas rond etenstijd kwamen we aan bij Motel One. De prachtige hal die we binnenliepen gaf meteen prijs dat we in een vijf-sterrenhotel waren beland. Voordat we gingen eten hadden we nog even de tijd om ons op te frissen in de hotelkamer."

"Even neerploffen op bed. Dat is lekker zeg, de zon schijnt vanaf het balkon vol in mijn gezicht. Wait, what? Een balkon, dat is nóg beter! Eerst even douchen en snel omkleden en dan heb ik nog net even de tijd om op het balkon vol van de zon te genieten. De douche met enorme douchekop schudde me weer wakker: jep, dit is mijn werk, ik had het zwaarder kunnen hebben. En ook de handdoeken zijn even het benoemen waard, want die zijn minimaal twee keer dikker dan de gemiddelde hotelhanddoek, ontdek ik tijdens het afdrogen. De kamers hebben allemaal hetzelfde design en zijn zo basic mogelijk. Wat er staat doet het alleen wel extreem goed, want alles is van de hoogste kwaliteit; zoals het bed, de douche en de handdoeken. Bij de eerste stap op het balkon hoor ik al meteen vrouwenstemmen op rechts. Ah, de andere dames hebben de weg naar het balkon ook gevonden. Gezellig naast elkaar, ieder op ons eigen balkon chillen we nog even voordat we aanvallen op het diner. Morgen ontdekken we de stad."


"Eerst even terug naar het concept van Motel One: dat is begonnen als motelketen, maar omdat hun concept van goedkope overnachtingen met kwalitatieve basics goed aansloeg zijn ze een segment naar boven geklommen met het concept "Great design for little money". Wat de keten tekent is dat de hotels stuk voor stuk luxe uitstralen. De meer dan vijftig hotels in Duitsland, Oostenrijk, België en het Verenigd Koninkrijk liggen centraal in grote steden.

Zo was ons hotel in Brussel het middelpunt van alle bezienswaardigheden. Ideaal. We hebben geen één keer het openbaar vervoer of een taxi hoeven gebruiken. Alles was met gemak te lopen. En dan denk je natuurlijk dat je de hoofdprijs betaalt, maar de prijzen liggen tussen €59,- en €79,- per kamer. Onder andere om die reden heeft Motel One verschillende awards op hun naam staan zoals de Duitse award "Beste Budgethotel Deutschlands, een Europese award "Top-Trendhotel" en van TripAdvisor mochten ze de award "Top-Budgethotel" in ontvangst nemen.""Met alleen een lage prijsklasse ben je er nog niet hoor. Wat vooral invloed op die awards heeft gehad is wat je allemaal krijgt voor zo'n budget bedrag. Je hebt echt het gevoel dat je minimaal €200,00 betaalt voor een kamer. Het design van de hotels heeft daar grote invloed op. En het is ook niet zo dat je bij aankomst wordt weggemoffeld in een oud vergrijsd kamertje terwijl de kamers er op de website zo mooi uitzien. Alle kamers hebben namelijk hetzelfde design, dus je weet precies wat je boekt. Het enige verschil tussen de kamers zit hem in de grootte, of je een invaliden-kamer boekt, of een kamer met of zonder balkon boekt. En daar vind je ook meteen de reden van het prijsverschil. Alle hotels hebben ook de stad waar je bent in het hotel verwerkt. Zo heeft het Brusselse hotel allemaal details die relateren aan chocolade. Nou, toen hadden ze me hoor! Overal door het hotel vind je spreuken die te maken hebben met de bruine lekkernij waar de Belgen zo bekend om staan.""Het hotel doet niet aan kortingen, dus waar je ook boekt, je betaalt overal dezelfde prijs. Tijdens speciale evenementen waardoor er een drukke periode ontstaat, zijn er vaste toeslagen van €20,- of €50,-. En ook hier geldt weer: het maakt niet uit waar je boekt, die toeslag wordt overal doorberekend. En ook met toeslag is het hotel nog goedkoop. Er zijn wel acties, zoals dat het ontbijt in de maand augustus voor iedereen was inbegrepen, maar dat geldt dan wel voor iedereen in het hotel."


Nog even een glimp in de tuin voor iedereen die geen balkon heeft (moehaha).