10 musthaves voor de fifties pin-up kledingstijl

Mode & trends door Vrouwen redactie

Altijd al willen weten wat je nodig hebt om een jaren 50 kledingstijl te krijgen? Dan stellen we je nu even voor aan onze Annelon. Zij schrijft speciaal voor Vrouwen.nl een maandelijks artikel over make-up en kleding volgens de jaren 50 stijl. Ze vertelt deze maand welke items jij in je kast moet hebben hangen voor de perfecte look!

Wil je je graag kleden in de stijl van fifties pin-up? Dan kun je starten met een aantal belangrijke items. Met deze items kun je veel combineren en straal je iedere keer fifties vrouwelijkheid uit! In deze stijl is er volop keuze bij de volgende merken: Hell Bunny, H&R London, Pinup Couture, Steady Clothing, Vixen, Collectif.

1. Jurk
Voor de ultra vrouwelijke uitstraling beginnen we natuurlijk met de jurk. De jurk heeft meestal een strak lijfje en heeft een wijde rok, waaronder een petticoat gedragen kan worden.

2. Rok
Hier valt de kokerrok niet weg te denken. Hij sluit iets boven je navel en reikt tot het midden van je bovenbenen, tot of over je knieën. Zoek je iets praktischer, dan kun je ook een cirkelrok dragen. Een circle skirt is trouwens ook heel gemakkelijk zelf te maken.

3. Broek
Ook de broek sluit hoog aan, waardoor je rondingen worden benadrukt. Meestal is de broek donkerblauw en de pijpjes kun je omslaan voor een extra detail.

4. Strapless top
Een gestreepte strapless top is onmisbaar. Je kunt hem bij een broek of rok dragen, maar ook bij een high waisted short (zie hieronder).

5. Hoogsluitend broekje
Een hoogsluitend kort broekje van katoen of spijkerstof waarbij de pijpjes een randje zijn omgeslagen. Hij kan meerdere knopen hebben.

6. Vest
Een cardigan hoort er beslist bij en is verkrijgbaar in vele kleuren. Hij valt tot je heupen, is veelal van katoen en sluit met knoopjes.

7. Blouse
De blouse kan effen zijn, maar ruitjes passen ook heel goed bij de fifties stijl. Een blouse die je dichtknoopt zorgt voor een speels effect.

8. Trenchcoat
De trenchcoat benadrukt de vrouwelijke vormen en heeft meestal een ceintuur.

9. Bandana
De bandana is niet weg te denken. Je vouwt het in een driehoek en deze vouw je verder om. Je kunt hem om je hoofd heen vouwen en bovenop je hoofd dichtknopen.

10. Haltertop
De haltertop is er in vele uitvoeringen. Zo zijn er halterjurken, haltertops en halterblouses.

Bron, bron, bron, bron, bron, bron, bron, bron, bron, bron