5 tips voor beschadigd haar: Krijg glanzend en gezonder haar

Gezicht door Vrouwen redactie

Als je nou een niks aan je haar hoefde te doen... Wauw, dat zou zo fijn zijn! Helaas hebben we dat niet allemaal, er zijn dames die droog, slap, futloos, stinkend of beschadigd haar hebben. Om dat op te lossen kun je verschillende middelen gebruiken. Wij geven handige tips die zullen helpen het beschadigde haar te herstellen.

1. In veel culturen staat olie in je haar doen hoog op het verzorgingslijstje. Elke cultuur zweert bij iets anders. Gelukkig kiezen ze bijna allemaal voor hetzelfde product voor glans. Olijfolie zou in veel culturen gebruikt worden als de nummer 1 voor verbetering. Het maakt niet welke olijfolie je gebruikt, als het maar pure olijfolie is. Dat kun je vinden in speciaalzaakjes of bij de kapper. Verwarm de olie een beetje en smeer het in je haar, laat het een paar uur zitten. Was het er vervolgens uit met een gewone shampoo tot je zeker weet dat er niks meer in je haar zit. Je krijgt zacht en glanzend haar. Dit kun je meerdere keren per maand herhalen.

2. Gebruik regelmatig een haarmasker. Dat zorgt dat je haar stabiel wordt. Het zal je haar voeden en tegelijkertijd laten glanzen. Het is net wat anders dan een conditioner en is meestal wat dikker. Je laat het wat langer zitten zodat de ingrediënten nog beter hun werk kunnen doen.

3. Ja, conditioner is een veel verkocht product voor beschadigd haar. Maar wat veel mensen niet weten is dat een conditioner niet altijd even verzorgend is, maar je haar vooral doorkambaar maakt. De verzorgende kracht is wel verschillend per merk maar het beste is om sowieso een masker én een conditioner te gebruiken, die je met elkaar afwisselt.

4. Wat te doen als je gespleten haarpunten hebt? Dat krijg je meestal door je haar veel te verven, drogen met hitte, slechte haarproducten of slecht verzorgen van je haar. Je zou het wel makkelijk kunnen oplossen door een serum te gebruiken. Een goed voorbeeld is het L’Oreal double serum, dat je kunt insmeren op de plekken waar je gespleten haarpunten zitten. L’Oréal heeft een nieuwe serie, Expert genaamd, speciaal voor beschadigd haar. Daar zitten alle producten bij die je haar in no-time weer gezond maakt: serums, shampoo, blow-dry crème, olie, haarmaskers etc.

5. Last but not least! Het belangrijkste is natuurlijk een goede shampoo. Gebruik niet een algemene shampoo maar juist een goede die aansluit bij jouw haartype. Je wast je haar vaak dus een goede shampoo is een must. Als je haar beschadigd is en je kunt niet de hele verzorgingslijn van L’Oréal aan te schaffen maar wil één product kiezen, dan kun je wat ons betreft het beste gaan voor de shampoo. De shampoo uit de Expert serie voedt je haar namelijk meer dan de meeste shampoos, en binnen een week zie je al verschil. Wij mochten 'm testen en kunnen je vertellen dat je haar is zachter wordt en er echt gezonder uitziet, met een subtiel glansje. Aanrader!


Bron, bron, bron, bron