12 Feitjes over eten die je waarschijnlijk niet gelooft

Vrije tijd door Vrouwen redactie

Onbenullige feitjes - we zijn er dol op! In deze video zie je twaalf feiten over voedsel die de meeste mensen niet weten. Wie wist er nou dat voedselketens als McDonald’s en Taco Bell ooit zijn begonnen als kleine hotdogkraampjes? Of dat een ananas eigelijk een groep gefuseerde bessen is? Of dat een German cake een taart is vernoemd naar zijn bedenker Sam German? De volgorde van de feiten in het filmpje op een rij.

1. Kaas is het meest gestolen product in de supermarkt.
2. Honing kun je langer dan 3000 jaar bewaren, en het blijft vers.

3. Een ananas is eigenlijk niet 1 stuk fruit, maar allemaal bessen die gefuseerd zijn tot een ananas.
4. Stickers op fruit en groente zijn eetbaar. Voedsel- en warenautoriteiten keuren het goed om ze te eten.
5. McDonald's en Taco Bell zijn allebei begonnen als hotdog kraampjes.
6. Een magnetron verbruikt meer energie voor zijn timer dan voor het verwarmen van het eten.
7. De bedenker van de Chocolate Chip Cookies verkocht haar recept van de koekjes voor een levenslange voorraad van chocolade.
8. De hoeveelheid suiker die een gemiddelde Amerikaan verbruikt in 5 dagen is meer dan een gemiddelde Amerikaan 200 jaar geleden per jaar verbruikte.

9. German chocolate cake is niet Duits, maar vernoemd naar de Amerikaanse bedenker: Sam German.

10 en 11. Eieren die in Amerika verkocht worden zullen in Engeland als illegaal geïmporteerde producten gezien worden. Andersom is dat ook zo. Het schoonmaken van de eieren in Amerika en Engeland gebeurt volgens een andere methode en passen niet in elkaars eisenpakket.
12. Ongelooflijk, maar echt waar: Voordat de koelkasten bestonden deden mensen kikkers in hun melk om het vers te houden.