Waarom Disney films Fucked up zijn

Vrije tijd door Mariëlle

Waarom zijn Disney films ook al weer bedoeld voor kinderen? Omdat ze getekend zijn? Dat zal dan ook wel de enige reden zijn, want heel veel delen van de films zorgen zelfs bij volwassenen nog voor een halve hartverzakking. Maar goed dat kinderen niet altijd even goed beseffen wat zich er precies afspeelt en wat er precies bedoeld wordt. Want wees eens eerlijk: we beleven de films nu heel anders dan vroeger toen we nog met jonge, onschuldige, grote ogen de wereld inkeken en dachten dat de wereld alleen maar uit normale mensen bestond. Er zijn genoeg momenten in Disney- ilms waar we onze vraagtekens bij zetten en er zijn genoeg redenen te bedenken waarom Disney films zelfs voor volwassenen fucked up zijn.

Ariël

1. Ariël was een kind bruidje. Ze was namelijk nog maar 16 jaar oud (jong!) toen ze met Erik trouwde.
2. Ze wil alles opgeven voor een saaie man. En daarmee is ze tevreden.
3. Botje, die in de Engelse versie Flounder wordt genoemd zou een platvis moeten zijn gezien flounder platvis betekent. Maar Botje is een guppy. Gelukkig, want een platvis ziet er heel wat minder fris uit.
4. Dan heb je in de tekenfilm ook nog een vis die Blackfish wordt genoemd, wat behoorlijk racistisch is.
5. Op een gegeven moment verliest Ariël haar stem, weet je dat nog? Hierdoor kon ze niet met Erik praten. Maar wacht eens even, waarom schreef ze hem niet gewoon een brief? Ze kon toch ook Ursula’s contract ondertekenen? Dan kan ze toch schrijven en lezen? Of zou ze gewoon lui zijn?
6. En wat eten ze daar eigenlijk onderwater? Ze eten vast hun vissenvriendjes niet op, dat zou wel heel bruut zijn. Zouden de beeldschone Ariël slijm, zeewier en algen van de rotsen aflebberen?
7. Tijdens het liedje waarin Sebastiaan Erik aanmoedigt om Ariël te zoenen laat Erik zich niet van zijn meest charmante kant zien. Zou je een 16-jarig meisje niet eerst even om toestemming vragen?

Aladdin

1. Oh jawel, Aladdin is hartstikke racistisch. De film opent al met een liedje waarin het Midden-Oosten barbaars genoemd wordt.

2. Het is niet onze dirty mind dit nummer gaat gewoon over seks.
3. Jasmine (en alle Disney-prinsessen overigens, maar bij Jasmine is het wel heel erg in your face door haar crop top) is geen goed rolmodel voor kleine meisjes. Kijk hoe onnatuurlijk dun haar taille zijn. En die billen! Wij verdenken haar ervan dat ze alle minuten dat ze niet in beeld is vol staat te squatten. Daarbij zijn haar ogen way te groot voor haar hoofd.

Belle en het Beest

1. We weten niet hoe het met jou zit, maar wij vinden het raar dat een vrouw met een dier date.
2. De film leert de kijker dat je een man met weinig zelfbeheersing en met veel woedeaanvallen kunt veranderen als je maar lang genoeg bij hem blijft. Nee jonge zieltjes, zo werkt dat dus niet.
3. Belle is de gevangene die verliefd wordt op haar ontvoerder. Dat noemen ze ook wel het Stockholmsyndroom.
4. De dorpelingen wisten dat het beest eigenlijk een mens was, en dat het arme jongetje was vervloekt. En toch gingen ze achter hem aan. Dat is niet lief!

Bron, Bron